Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Pozitív nyitást várnak az európai tőzsdék

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az európai tőzsdeindexek emelkedésére lehet számítani elemzők szerint a csütörtök reggeli nyitáskor.

A Reuters hírügynökség által megkérdezett piaci szakértők szerint a londoni FTSE-100 index 2 ponttal (0,03 százalékkal), a frankfurti DAX index 23 ponttal (0,3 százalékkal), a párizsi CAC-40 index pedig 7 ponttal (0,2 százalékkal) fog emelkedni nyitáskor.

Szerdán az indexek emelkedéssel zártak: a londoni 0,07 százalékkal, a frankfurti 0,58 százalékkal erősödött, a párizsi pedig 0,06 százalékkal javult.

A befektetők arra számítanak, hogy a délelőtt érkező júliusi euróövezeti ipari termelési adat tovább fogja táplálni azt a meggyőződést, hogy javulnak a régió gazdaságának kilátásai. Más uniós makrogazdasági adatot - az augusztusi spanyol, francia és olasz inflációt és a júliusi olasz ipari termelést - is csütörtökön közölnek, valamint a befektetők figyelni fognak az Európai Központi Bank havi jelentésére és Mario Draghi EKB-elnök lettországi beszédére.

Emellett az uralkodó befektetői hangulat továbbra is az, hogy van remény a szíriai válság békés megoldására. Csütörtökön a svájci Genfben tartják a sietősen tető alá hozott amerikai-orosz külügyminiszteri találkozót, amelynek egyik fő témája várhatóan az az orosz javaslat lesz, hogy helyezzék nemzetközi felügyelet alá Szíria vegyifegyver-készletét. Moszkva ezzel a javaslattal próbált elébe menni a fenyegető amerikai katonai csapásnak.