eur:
393.11
usd:
367.3
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Rogán: A magyar gazdaságpolitika jól teljesített az elmúlt két évben

A magyar gazdaságpolitika jól teljesített az elmúlt két évben, meg tudta védeni a munkahelyeket, és a következő két évben is ez lesz a legfontosabb feladata Rogán Antal szerint. A Fidesz országgyűlési frakcióvezetője a "Tranzit - Fesztivál a határon" rendezvénysorozat keretében megtartott fórumon szombaton Kőszegen beszélt erről.

Azt mondta: a pénzügyi válság kellős közepén, minden nehéz körülmény ellenére javult a foglalkoztatottság az elmúlt két évben. Az elkövetkezendő időszakban a munkahelyek védelmére kell a legnagyobb energiát fordítani, mert az európai gazdasági környezet nem javul, hanem inkább romlik. A kormánynak erre hosszú távú eszközrendszere van - hangsúlyozta, példaként említve az új munka törvénykönyvét, megjegyezve, hogy néhány évre szükség van ahhoz, hogy a hatását kifejtse.

Rogán Antal szerint az egyik legfontosabb feladat a munkahelyek védelmét szolgáló konkrét gazdaságpolitikai akcióterv megvalósítása, ezzel szeptembertől a parlamentnek foglalkoznia kell.

A Fidesz-frakció munkahelyeket védő akciótervében kiemelten azokat a foglalkoztatási csoportokat célozza meg, amelyeknél a legnagyobb az elmaradás a foglalkoztatottságban - mutatott rá. Ilyen csoport - folytatta - a képesítés nélküli fizikai dolgozóké, akiknek nagy részét feketén, vagy egyáltalán nem foglalkoztatják. Nagy az elmaradás a nőknél is, de a program kitér a szülésről visszatérő nők helyzetére is. A fiatalok foglalkoztatásánál 2013. január elsejétől jelentős kedvezmény lép életbe. Védelemben fogják részesíteni az 55 éven felülieket, ebben az életkorban nem a foglalkoztatás növelése a legfőbb cél, hanem a munkahelyek megtartása - sorolta.

Csaba László közgazdász kiemelte: nagy a bizonytalanság a gazdasági környezet alakulásával, a pénzügyi fejleményekkel kapcsolatban.

A legnehezebb a foglalkoztatás a családi és az egyéni vállalkozásoknál. A kis- és középvállalkozások kétharmadának ugyanis nagyon alacsony a termelékenysége. A vállalkozások fele azért küzd, hogy a költségeit fedezni tudja, és ne segélyből kelljen megélnie - fűzte hozzá a közgazdász, egyetemi tanár.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, Harkiv elleni offenzíva készül - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, Harkiv elleni offenzíva készül - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már csak a szenátus, illetve az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 07:13
×
×
×
×