INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnöke: "Ez nem ördögi, hanem angyali kör"

Infostart / InfoRádió
A Magyar Telekom dobogós helyezést ért el a nagyvállalati kategóriában az idei Legjobb Munkahely felmérésben. A Hewitt és a Világgazdaság kilencedik alakalommal vizsgálta 150 magyar cég részvételével, hogy mely vállalatok a legkedveltebbek saját munkatársaik körében. A felmérés kapcsán Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója nyilatkozott az InfoRádiónak.

Nemcsak a fizetésre, hanem az elismerésre és a juttatásokra is odafigyelünk - mondta az InfoRádiónak a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója annak kapcsán, hogy a cég dobogós helyet ért el a nagyvállalati kategóriában az idei Legjobb Munkahely felmérésben.

Christopher Mattheisen hangsúlyozta: a Magyar Telekom számára fontos a magánélet és a munka egyensúlya, és figyelnek arra is, hogy a vállalat kultúrája "egészséges" legyen: ha jók a termékek, akkor a dolgozók is büszkébbek a vállalatra, ha pedig a munkavállalók büszkék és elkötelezettek, akkor az pozitívan hat a termékekre és az ügyfelekre is. Ez nem egy ördögi, hanem egy angyali kör - fogalmazott a vezérigazgató.

Hozzátette: a gazdasági válság miatt a Magyar Telekomnál is volt létszámleépítés. Christopher Mattheisen szerint ilyen helyzetben fontos, hogy a dolgozók a vezetőségtől reális jövőképet kapjanak. Sokkal jobban kell kommunikálnunk a cég stratégiáját, mert ez csökkenti a bizonytalanságot - tette hozzá.

Hanganyag: Kocsonya Zoltán


A címlapról ajánljuk