eur:
393.93
usd:
365.04
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Biztosítóváltás: az internet a legfontosabb eszköz

Ugrásszerűen megnőtt idén a biztosítót váltani akaró autótulajdonosok száma - derül ki a GfK Hungária felméréséből. Az olcsóbb gépjármű-felelősségbiztosítási ajánlatokat a legtöbben az internetes kalkulátorokon keresztül keresik.

Tavaly a kampány előtti felmérésből az derült ki, hogy az autótulajdonosoknak kevesebb mint a negyede érdeklődött más biztosítók ajánlatai iránt, mert elégedetlen volt a saját kötelező biztosításával.

A GfK Hungária Piackutató Intézet Biztosításpiaci Adatszolgáltatás vizsgálatának idei legfrissebb eredményei szerint azonban ugrásszerűen megnőtt a biztosítóváltás iránt érdeklődők száma. A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás szabályainak jövő évi változását megelőző utolsó nagy kampány előtt a gépjármű tulajdonosok több mint 41 százaléka válaszolta, hogy részletesen utána néz majd az egyes szolgáltatók ajánlatának.

Az, hogy végül hányan döntenek a biztosítóváltás mellett, természetesen nagyban függ majd attól, hogy a szolgáltatók ajánlatai mennyiben különböznek egymástól, azaz mennyit lehet majd megtakarítani egy-egy jól sikerült átszerződéssel.

Az átszerződés a felmérés szerint inkább a férfiakra jellemző, hiszen 44 százalékuk akar váltani, míg a nőknek csak a 38 százaléka. Életkor szerinti megoszlásban a 30-49 évesekre jellemző a biztosítócsere.

A 140 ezer forintos havi nettó jövedelemnél kevesebből élő háztartások 41 százaléka keresi az olcsóbb lehetőséget, míg a 140 és 200 ezer forint között kereső háztartásoknak már csak a 38 százaléka. Viszont a 200 ezer forintnál több pénzből élő családok 44 százaléka akar spórolni ezen a kiadáson - derül ki a GfK Hungária felméréséből.

A váltani akarók 67 százaléka az interneten is keresi az olcsóbb lehetőséget, 24 százalékuk az újságokban közölt tarifatáblázatokat is böngészi, míg 19 százalékuk a biztosító üzletkötőjén keresztül informálódik. A hirdetésekre 17 százalék hagyatkozik, a biztosítási alkuszokra 14 százalék.

Címlapról ajánljuk
Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó volt ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: határozott pluszban zárt a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedett a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként, melynek hatására kilőtt az árfolyam.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×