Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A válság nehezén már túl vagyunk, de a fejlődés útja még nem látható

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A magyar gazdaság már túl van a nehezén, de ez még nem jelenti azt, hogy rövid időn belül felzárkóznánk a nálunk fejlettebb gazdaságokhoz - mondták az InfoRádió által megkérdezett elemzők annak kapcsán, hogy a Lehmann Brothers csődjével egy éve robbant ki a válság.

Túl vagyunk a nehezén, ám Magyarországon csak a jövő év második negyedévében várható növekedés - mondta az InfoRádiónak Heim Péter közgazdász, az Atticus Investments Zrt. vezérigazgatója az InfoRádióban.

Mint mondta, a gazdasági növekedésnek hamarosan el kell indulnia, mivel lassan elfogynak a készletek, mivel a termelés nagyobb mértékben esett vissza, mint a fogyasztás.

Heim Péter a magyar gazdaság növekedésének megindulását a jövő év második negyedévére tette. Bár az Egyesült Államokban már elindult a gazdaság fellendülése, a magyar gazdaság inkább Németországtól függ.

Szántó András, az Equilor Befektetési Zrt. devizarészlegének vezetője viszont úgy látja: a magas munkanélküliség miatt 2-3 éven belül nem várható jelentős növekedés a világgazdaságban. Bár a gazdasági válság kezdete után egy évvel a világgazdaság túl van a nehezén, de a mostani optimista hangulatot hamarosan egy korrekció fogja követni.

Rámutatott arra is: Magyarországnak a nyugati államokat meghaladó gazdasági növekedést kellene produkálnia, ha fel akar zárkózni hozzájuk.