eur:
394.46
usd:
370.28
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Tőkepiaci szakember nyerte a Demján Sándor Alapítvány ösztöndíját

A Demján Sándor Alapítvány és a CEU Business School idén harmadik alkalommal hirdette meg ösztöndíj pályázatát, melynek győztese számára az alapítvány teljes ösztöndíjat biztosít (52.500 EUR értékben) az iskola IMM elnevezésű nemzetközi üzleti vezetői (International Executive MBA) programján történő részvételhez. A díjat 2009-ben Szeles Nóra közgazdász, befektetési szakember nyerte.

Az IMM képzést tavaly a The Financial Times brit gazdasági lap a világ 15 legjobb MBA képzése közé sorolta. A legnemzetközibb programnak nevezett 21 hónapos képzést a budapesti CEU Business School, a hollandiai Tias Nimbas, az németországi GISMA, továbbá az amerikai Purdue Egyetemmel közösen nyújtja.

"Negyvenen vagyunk a képzésen, tizenhat országból, mindannyian évtizedes szakmai háttérrel. Érdekes, hogy az egyes országból jött hallgatók mennyire másképp látják ugyanazokat a problémákat. Még az előadások során is parázs viták szoktak kialakulni - talán pont ezért ez a kedvenc programjuk az oktatóknak" - mondta első tapasztalatairól Szeles Nóra.

Az IMM program a magas felvételi pontszám mellett jelentős munka- és vezetői tapasztalatot követel meg a résztvevőktől. "Valójában az a fontos, hogyan tudjuk a mindennapokra lefordítani az itt tanultakat, hogyan fokozzuk vállalkozásunk versenyképességét, s ezáltal a szakma fejlődését, nemzetközi elfogadottságát - tette hozzá.

A nyertest szakmai zsűri választotta ki a pályázati dokumentáció és egy szóbeli interjú alapján. A döntésben komoly szerepet játszott, hogy a pénzügyi és tőkepiaci szakember életében a folyamatos tanulás mellett a tanítás is a mindennapok része.

Szeles Nóra korábban a Nemzetközi Bankárképzőben és a Közép-európai Brókerképző Alapítványnál oktatott, s ma is aktív a Corvinus Egyetemen, ahol Heller Farkas Szakkollégiumában tart kurzusokat. Emellett két könyvet is írt a Budapesti Értéktőzsde történetéről. Sok időt szán továbbá jótékonysági és társadalmi munkára is: az Életminőség Egyesület alapítója, mely olyan ügyek, projektek szervezésében nyújt segítséget, melyek hosszútávon emelik egy kisváros vagy kistérség életszínvonalát, valamint nem rég az Új Pillér Egészségpénztár igazgatóságának is tagjává vált.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×