eur:
393.02
usd:
366.37
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Járművek haladnak az M3-as autópálya kisbagi pihenőhelyének közelében 2015. február 26-án.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Érdekes jelenség az autópálya-matricák vásárlásánál

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. október 1-től leállította a viszonteladói hálózatában az országos éves autópálya-matricák értékesítését, de vannak, akik mégis vásárolnak.

Évek óta leállítja az éves matricák értékesítését viszonteladóinál a NÚSZ Zrt., mert ezután már jobban megéri havi jogosultságokat vásárolni. Az országos éves e-matricát a legjobban az előértékesítési időszakban, valamint az év első hónapjaiban éri meg vásárolni, a legtöbben –a vásárlók körülbelül 95 százaléka – ilyenkor vásárol – mondta Bartal Tamás vezérigazgató a Délmagyarnak.

Ám arról is beszámolt, hogy mégis vannak olyan közlekedők, akik a tárgyévre az utolsó három hónapban vesznek országos éves vignettát:

2019-ben húsz, 2020-ban pedig már hetven autós tett így.

"Fontos tudni, hogy a társaság munkatársai az e-matrica-vásárlás előtt is állnak ügyfelek rendelkezésére bármilyen, a témában felmerülő kérdés kapcsán" - mondta a cégvezető. Megjegyezte: ha valakinek valamilyen okból mégis 2021-re érvényes országos éves e-matricára van szüksége az év hátralevő részében, a NÚSZ Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban, illetve online értékesítési felületén, az ematrica.nemzetiutdij.hu oldalon meg tudja azt vásárolni most is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×