INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Jógaórákat kínál a stressz levezetésére az indiai vasúttársaság

InfoRádió / MTI
Az indiai vasúttársaság munkahelyi stressztől szenvedő tagjai jógaórákon vehetnek részt a jövőben, hogy kipihenhessék fáradalmaikat - derült ki az indiai kormány csütörtökön bejelentett átfogó modernizációs programjából, amellyel az állami mamutvállalat reformját irányozta elő Újdelhi.

Szures Prabhu indiai vasútügyi miniszter azt mondta, mintegy 120 milliárd eurónak megfelelő összeget fordítanak a sínhálózat biztonságosabbá tételére és vasútépítésre. Emellett a vagonokba megfigyelőkamerákat szerelnek fel, hogy a női utasok biztonságban érezhessék magukat, a személyzet pedig képzést kap, hogy barátságosabban bánjon az utasokkal.

Prabhu szerint "elsődleges fontosságúnak" nyilvánították a tisztaságot: a vagonokban új mosdókat szerelnek fel, és a meglévőket is modernizálják.

Indiában a vasút a legnépszerűbb közlekedési eszköz hosszabb utak megtételére. Naponta csaknem 23 millióan használják a vonatokat.

A hatalmas országban gyakoriak a súlyos vonatbalesetek, amelyek általában a biztonsági előírások hiányos alkalmazására vezethetők vissza. Egy 2012-ben közzétett kormányzati jelentés adatai szerint Indiában évente 15 ezren veszítik életüket vasúti szerencsétlenségben.

A címlapról ajánljuk