eur:
392.36
usd:
365.57
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Budapest élhetőbb, mint New York

Az egyik vezető londoni gazdaságelemző ház legfrissebb összeállítása szerint Budapesten jobbak a mindennapi élet általános feltételei, mint New Yorkban.

Az Economist Intelligence Unit által rendszeresen elkészített, az idén is 140 nagyvárost tartalmazó életminőségi lista öt kategóriában - stabilitás, egészségügyi ellátás, oktatás, kultúra és környezet, valamint infrastruktúra -, összesen harminc mennyiségi és minőségi ismérv alapján számszerű indexet ad meg a vizsgált városok élhetőségére.

A világ legnagyobb, nem befektetési banki elemző és előrejelző intézete szerint a kanadai Vancouver nyújtja a legjobb városi életkörülményeket a világon. A ház a kelet-európai térségben Budapestet találta a leginkább élhetőnek; a magyar főváros a 140-es listán - 88,2 ponttal - az 55. helyre került, ugyanoda, ahol az előző, tavaly júniusban közölt listán is volt. Budapestet a térségből Prága, majd Varsó követi.

Az idei élhetőségi lista első helyezettje változatlanul a kanadai Vancouver, utána Bécs, az ausztráliai Melbourne, a kanadai Toronto, majd a szintén kanadai Calgary következik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×