eur:
392.5
usd:
365.82
bux:
66629.59
2024. április 26. péntek Ervin

Ebéd házhoz szállítók tesztje: 15-ből kilenc étel csak közepes

Csak közepesre vizsgázott 15 ismert ebéd házhoz szállító cég menüjéből kilenc a novemberi Kosár magazin nagy élelmiszertesztjén.

Ahhoz, hogy igazán összehasonlíthatóak legyenek a szolgáltatási elemek (termékminőség, ár, csomagolás, pontos teljesítés), a legjobb az lett volna, ha teljesen azonos fogásokat rendel a Kosár magazin mindenkitől. Nem volt azonban olyan étel, amelyik egyszerre minden ebédfutár cég ajánlatában szerepelt.

A reklámmentes fogyasztói magazin munkatársai ezért úgy döntöttek, hogy legalább a fogások jellege és a költségek legyenek nagyjából azonosak. A kiindulópont: minden szolgáltatótól rendeltek egy adag zöldséges jellegű (húst lehetőleg nem tartalmazó) levest és főzeléket feltéttel (amennyiben együtt rendelhető, akkor azt, illetve, ha külön van, akkor húsos feltétet). Mindezt pedig 700-900 Ft közötti áron.

Az egy-egy adag ételeket hatan kóstolták végig. Közülük öten az élelmiszer-szakma különböző ágaiban nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek, a hatodik pedig "civil", lévén a Kosár magazin tesztszerkesztője, de a konyhaművészetnek csak passzív kliense.

A teszteredmények

A leveseknél - ahol a három zöldséges grízgaluska leves gyanúsan hasonlított egymásra (azonos méretű grízgaluskák, egyformán vágott zöldségek, ugyanaz a kissé sós íz) - összesen három kiváló, illetve hat-hat jó és közepes minősítést osztottak ki a bírálók. Az egész teszt legjobb étele is innen került ki, egy nagyszerűen sikerült gombakrémleves formájában.

A levesekhez képest jóval nagyobb variációs lehetőséget kínáló főzelékek (brokkoli, kelkáposzta, tök, sóska, paraj) között találkoztak halszagú és rosszízű spenóttal és kiváló sóskával egyaránt. A végeredmény: két kiváló, négy jó, hét közepes és két még megfelelő osztályzat.

A feltéteknél voltak a legjelentősebb minőségi eltérések a minták között. Igaz, nem túl egyszerű összehasonlítani egy tükörtojást egy sertéspörkölttel vagy fasírttal. Mindenesetre kiváló és gyenge tükörtojás, közepes fasírtok, és egy majdnem (0,1 pont híján) elégtelen röszti burgonyával is meg kellett birkózniuk a tesztelőknek. Összességében e kategóriában három kiváló, egy jó, nyolc közepes és három még megfelelő minősítés született.

Összességében egyetlen ebédszállító érte el a kiváló minősítést, a többiek jó (öt), illetve közepes (kilenc) osztályzatot szereztek - olvasható a Kosár magazin novemberi számában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×