eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Hogyan vigyük nyaralásra a háziállatokat?

Háziállatainkat is megviseli a hirtelen jött májusi kánikula, illetve a változékony időjárás, ezért különösen fontos, hogy a kutyák, macskák és egyéb kedvencek gazdái odafigyeljenek állataik szükségleteire - mondta az InfoRádió Fórum című műsorának a Felelős Állatbarátok Egyesületének elnökhelyettese. Pallos László állatorvos kiemelte: a kutyáknak, a macskáknak és a vadászgörénynek állatútlevél kell a külföldre utazáshoz.

Az enyhe tél miatt a kullancsok korán megjelentek, így az élősködők elleni védelemre oda kell figyelni a nyaralásra elvitt háziállatok esetében - mondta az InfoRádiónak a Felelős Állatbarátok Egyesületének elnökhelyettese.

Pallos László kiemelte, ügyelni kell arra, hogy a kedvenceket ne hagyják bent a kocsiban vásárlás közben, mert hőgutát kaphatnak.

A kutyáknak, a macskáknak és a vadászgörénynek kell állatútlevél a külföldre utazáshoz - közölte az elnökhelyettes.

Hozzátette: ezt az illetékes állatorvosnál lehet megszerezni, mindössze érvényes veszettség elleni védőoltás, valamint az állat egyértelmű azonosíthatósága szükséges hozzá.

Célszerű a kedvencek játékait is az útra vinni, hogy otthonos miliőben érezhesse magát az állat - emelte ki az állatorvos.

Pallos László elmondta, érdemes otthonról vinni táplálékot, hiszen így az út alatt is meg lehet etetni a háziállat, valamint nem kell átszoknia a másik kultúra ételeire.

A témáról többet megtudhatnak, ha meghallgatják az InfoRádió Fórum című műsorát ma este nyolc órától.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×