eur:
394.84
usd:
365.25
bux:
73785.59
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Hamis roston sült...

.. e heti csirkecombunk, mégpedig azért, mert valójában sütőben készül, és nem valódi roston, hanem az amúgy a tűzhelyben használatos rácson. Ezúttal nem a tepsi kerül a rácsra, hanem fordítva: a tepsi peremére fektetjük a rácsot. Míg a tepsiben pirul a köretnek szánt burgonya a tetején, vele egy időben ropogósra sül a pácolt pecsenye.

Ropogós tárkonyos csirkecomb

Hozzávalók:
8 kicsi csirkecomb
2 citrom
maroknyi tárkonylevél


a körethez 80 dkg újburgonya
1 kiskanál pirospaprika és só

A csirkecombok tetejét három helyen bevagdossuk, részben azért, hogy a páclé a húst jobban átjárja, részben, mert így sütés közben kissé szétnyílik, és mutatósabb lesz. A pácléhez a citromok héját egy nagyobb, peremes tálba reszeljük (akkorába, amibe a combok egymás mellé fektetve elférnek), levét ráfacsarjuk, megsózzuk és a nagyon apróra vágott tárkonylevéllel összekeverjük. A csirkecombokat ebbe a pácba forgatjuk, és legalább 1-2 órán átállni is hagyjuk benne. A körethez az újburgonya héját lekaparjuk, majd a kisebb szemeket ketté, a nagyobbakat pedig négyfelé vágjuk. Egy nagy tepsit kiolajozunk, a burgonyahasábokat az aljára terítjük, megsózzuk, és pirospaprikával enyhén megszórjuk. A sütőbe való rácsot beolajozzuk, a tepsi tetejére fektetjük, és a csirkecombokat egymás mellé rárakjuk. Forró sütőben kb. 40-50 percig sütjük, közben a húst megmaradt páclével kenegetjük. Ez alatt nemcsak a combok pirulnak meg szépen, hanem a burgonya is megsül, s a lecsöpögő citromos páctól különlegesen finom ízt kap.

Elkészítési idő: 1 óra+pácolás

Címlapról ajánljuk

Komoly lépést tehet a negyeddöntő felé a női kézilabda-válogatott – élőben

Angola ellen játszik a magyar női csapat a harmadik csoportmérkőzésen az olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×