eur:
395.14
usd:
365.76
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia
Diákok kitöltik a feladatlapokat a központi írásbeli felvételi vizsgán az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban 2015. január 17-én. Ezen a napon 480 intézmény 499 vizsgahelyszínén tartják a középfokú iskolák központi írásbeli felvételi vizsgáit a 8 és a 6 évfolyamos gimnáziumokban, továbbá a 9. évfolyamra és az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezők számára. Orosházán 260 fiatal ír felvételit.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Már lehet pótfelvételezni, nyolcezer helyet hirdettek meg

Azok jelentkezhetnek a pótfelvételiben, akik az idei általános felvételi eljárásban nem jelentkeztek vagy nem sikerült a felvételijük.

Elindult kedden a pótfelvételi eljárás, idén is több mint nyolcezer állami ösztöndíjas helyet hirdettek meg az intézmények - közölte az Oktatási Hivatal.

A közlemény szerint állami ösztöndíjas képzések érhetőek el többi között a pedagógus, a műszaki, a természettudományos, az informatikai és az orvos-egészségtudományi képzési területeken.

A pótfelvételi eljárásban az általános eljárásnak megfelelően elektronikusan, a www.felvi.hu felületen lehet benyújtani a jelentkezést augusztus 7-ig - jelezték.

Hozzátették: azok jelentkezhetnek a pótfelvételiben, akik az idei általános felvételi eljárásban nem jelentkeztek vagy nem sikerült a felvételijük.

Azt írták, a pótfelvételi eljárásban egy felsőoktatási intézmény valamely szakjára lehet jelentkezni.

A jelentkezésről minden további részlet, információ, tudnivaló megtalálható a www.felvi.hu felületen.

A felvételi döntés augusztus 29-én várható - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: ilyenre emberemlékezet óta nem volt példa olimpián

Sós Csaba: ilyenre emberemlékezet óta nem volt példa olimpián

A szövetségi kapitány szerint mindenki tartalékol az előfutamokban, de Milák Kristóf bemutatkozása biztató volt 200 pillangón a párizsi olimpia úszóversenyein.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
Másik kontinensen vadásznak az ukránok a Wagner zsoldosaira, új megyében indulhat meg az orosz offenzíva - Háborús híreink kedden

Másik kontinensen vadásznak az ukránok a Wagner zsoldosaira, új megyében indulhat meg az orosz offenzíva - Háborús híreink kedden

A múlt hét végén az orosz Wagner csoport legalább két tucat taja, köztük egyik prominens parancsnoka is életét vesztette Maliban, amikor tuareg fegyveresek támadásokat indítottak ellenük. A most kiszivárgott információk alapján a szakadárokat ukrán kommandósok irányíthatták. Ukrán források azzal számolnak, hogy a nyár vége előtt megindulhatnak az oroszok Zaporizzsja megyében is. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×