INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 8. szombat
László

versenyképesség

2020.07.28. 22:10

Nem számol a kormány újabb országos lezárás lehetőségével - a nap hírei

Magyarország a 19. helyen végzett a 27 uniós tagállam között a jegybank versenyképességi rangsorában. Nem számol a kormány újabb országos lezárás lehetőségével a koronavírus-járvány miatt. A koronavírus nem viselkedik szezonálisan, mint az influenza - figyelmeztetett a WHO. A nap legfontosabb hírei július 28-án.
2020.07.24. 09:55

Versenyképes járványkezelés – a számok a magyar modell sikerét bizonyítják

A koronavírus-járvány hatalmas és újszerű egészségügyi, valamint gazdasági kihívások elé állította a világ valamennyi országát, és a kezelésükre többféle stratégiát alkalmaztak. Az MNB három munkatársa, Asztalos Péter, Baksay Gergely és Szalai Ákos vendégcikkében bemutatja a Járványkezelési Versenyképességi Mutatót, amely lehetővé teszi a stratégiák eredményességének összehasonlítását több dimenzióban is.
2020.07.17. 10:00

Stabilan az élmezőnyben: összetettség mint a jövő sikereinek alapja

Van egy gazdasági versenyképességi mutató, amelyben hazánk 2010 óta globális összehasonlításban stabilan a legjobb tíz között szerepel. A Gazdasági Összetettség Mutató (Economic Complexity Index) az országokban jelenlévő tudástőkét kívánja megragadni a nemzetközi kereskedelmi adatok és szerkezet segítségével. Magyarország a júniusban megjelent, 2018. évi világkereskedelmi adatokon alapuló mutató szerint a 9. helyezett a 133 országot tartalmazó, a Harvard Egyetem kutatócsapata által összeállított rangsorban. Hausmann Róbert, a Magyar Nemzeti Bank munkatársa vendégcikkében bemutatja, hogy mitől egyedi a Gazdasági Összetettség Mutató és azt, hogy milyen eredményeket ért el e mutatóban hazánk.
2020.06.19. 13:04

Fontos ügyben szűnhet meg az uniós korlátozás

Jövő héten létrejöhet a megállapodás az Európai Bizottsággal az állami beruházásösztönzés uniós korlátozásának feloldásáról - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a versenyképességnövelő program pénteki szerződésátadó rendezvényén.
2020.06.02. 11:55

Folytatódhat a versenyképességi pályázat

A múlt héten zárult versenyképesség-növelő pályázat jelentkezői 376 milliárd forint beruházást, és 143 600 munkahely megtartását vállalták - közölte a külgazdasági és külügyminiszter.
2020.05.19. 17:49

Szijjártó Péter: bővülhet a versenyképességi támogatások keretösszege

Átlépte a 100 milliárd forintot a vállalkozások igénye a versenyképességi támogatásra, ezért a kormány bővítheti a versenyképességi hozzájárulások keretösszegét - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter Budapesten, miután három cégnek adott át támogatási okiratot.
2019.10.09. 09:13

Jobb magyar helyezés a versenyképességi rangsorban

Magyarország egy hellyel előrébb lépett a Világgazdasági Fórum (World Economic Forum-WEF) globális versenyképességi listáján, amelyet az idén is Szingapúr vezet az Egyesült Államok és Hong Kong előtt - derül ki a jelentés készítésében közreműködő Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet összefoglalójából.
2019.09.05. 16:26

Matolcsy György: 12+1 veszély fenyeget

A magyar növekedési modell továbbfejlesztésére van szükség, hosszú távú és fenntartható felzárkózási pályára kell állnunk, a globális "gazdasági klímaváltozásra" új válaszok kellenek - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke Nyíregyházán, az 57. Közgazdász vándorgyűlés nyitó plenáris ülésén.
2019.07.29. 18:30

Elemző: aprólékos munka kell a gazdaság továbblépéséhez

Madár István, a Portfolio vezető elemzője szerint indokolt az új irányok keresése a gazdaságban Magyarországon, mert már elfogytak a korábban alkalmazott, egyszerűbb továbblépési lehetőségek a növekedés fenntartására.
2019.07.25. 13:40

Új magyar brandekről beszélt Tusnádfürdőn Varga Mihály

A pénzügyminiszter a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) pódiumbeszélgetésén azt mondta, hogy a versenyképesség nem külföldön kezdődik, először otthon kell felépíteni magunkat, hogy versenyképesen tudjunk kilépni a külső exportpiacokra.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018