INFORÁDIÓ 
2019. június 20. csütörtök
Rafael

versenyképesség

2019.02.28. 19:54

Nagy változások jönnek az adózásban

Magyarország versenyképességének javítása érdekében a Pénzügyminisztérium versenyképességi csomagjában számos adórendszert érintő intézkedést javasol.
2018.12.03. 13:40

Párbeszéd a gazdaságról: áldozatot kell hozni a versenyképességért

A Magyar Nemzeti Bank 180 pontos versenyképességi javaslatáról beszélgetett az InfoRádió Párbeszéd a gazdaságról című sorozatában Virág Barnabás, az MNB monetáris politikáért és közgazdasági elemzésekért felelős ügyvezető igazgatója és Szabó László, a Hold Alapkezelő elnöke.
2018.11.26. 22:10

A kormány elé kerül a versenyképességi stratégia - a nap hírei

Ukrajna 10 megyéjében hadiállapot lép életbe kedd reggel nyolc órakor. Már szerdán a kormány elé kerülhet a most elfogadott versenyképességi stratégia. Meghalt Bernardo Bertolucci Oscar-díjas olasz filmrendező. A nap legfontosabb hírei november 26-án.
2018.11.26. 19:45

Új autópálya építéséről dönthet a kormány

A kormány elé kerül szerdán a versenyképességről szóló javaslatcsomag, amelyet hétfőn fogadott el a Nemzeti Versenyképességi Tanács (NVT) - jelentette be Varga Mihály a testület ülése után.
2018.11.15. 16:15

Jövőre halasztott a kormány egy fontos csomagot

Idén még nem lesz versenyképességi csomag - derült ki Rákossy Balázs pénzügyminisztériumi államtitkár szavaiból. Eredetileg augusztus végére ígérték a tervezetet.
2018.10.17. 21:01

Kopint-Tárki: versenyképességben lepipál minket a legtöbb uniós ország

Egyes versenyképességi mutatókban Európa-szerte is a legrosszabbak vagyunk, a verseny tisztaságával és a költségvetés tisztaságával kapcsolatban különösen nagy bajokat lát a konjunktúrakutató. Varga Mihály pénzügyminiszter kiemelte: a versenyképesség javulását tartják a legfontosabb folyamatnak.
2018.10.04. 12:40

Varga Mihály: tovább kell erősíteni a versenyképességet

A jövőben erősíteni kell az ország versenyképességét, ennek érdekében a kormány azokat a beruházásokat támogatja, amelyek a magas hozzáadott értéket jelentő árukat, szolgáltatásokat állítják elő - mondta Varga Mihály "Versenyképesség és növekedés" című bevezető előadásában a Portfolio.hu által rendezett Budapest Economic Forum 2018 konferencián.
2018.09.09. 16:08

EIB: egyre inkább lemarad az Európai Unió

Az európai országok egyre nagyobb lemaradásban vannak versenyképességben Észak-Amerika és az ázsiai országok jó része mögött, mivel túl keveset fektetnek be kutatási-fejlesztési beruházásokba, valamint az infrastruktúra minőségének a fenntartásába - jelentette ki Werner Hoyer, az Európai Beruházási Bank (EIB) elnöke.
2018.07.20. 17:19

A hazai versenyképesség erősítésében a kkv-knak is ki kell venni a részüket

Magyarország versenyképességének egyik kulcsa, hogy a kis- és középvállalatok a szolgáltatások külpiaci értékesítésével termelékenyebbé váljanak – mondta az InfoRádiónak adott különinterjúban a jegybank 180 pontos versenyképességi csomagjának kidolgozásában résztvevő elemzője. Rippel Géza közölte, hogy a KKV-k tőzsdére menetele mellett nagyon fontos a technológiai fejlődés.
2018.07.12. 14:08

Új lábakra állhat az ipar

A járműgyártás mellett már a gyógyszeripar és az elektronikai ipar is képes fenntartani a magyar ipari termelés bővülésést - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára. Pomázi Gyula az M1-nek nyilatkozott, miután a KSH közölte: májusban a tisztított adatok szerint majdnem 4 százalékkal nőtt az ipari termelés az egy évvel korábbihoz képest.
2018.07.10. 22:13

Happy enddel ért véget a thaiföldi mentőakció - a nap hírei

Thaiföldön mindenki épségben kijutott az elárasztott barlangból, a mentés befejeződött. Fokozott a biztonsági készültség Brüsszelben a szerdán kezdődő NATO-csúcs miatt. Csaknem 154 milliárd forintos támogatást ítélt meg a hármas metró felújítására az Európai Unió. A nap legfontosabb hírei július 10-én.
2018.06.07. 14:52

Párbeszéd a gazdaságról: a versenyképesség a legnagyobb kihívás

Az InfoRádió Párbeszéd a gazdaságról című magazinjának legutóbbi adásában Balatoni András, az MNB közgazdasági előrejelzési és elemzési igazgatóságának a vezetője, valamint Madár István, a Portfolio.hu vezető elemzője arról beszélgetett, hogy milyen versenyképességi kihívásokkal szembesül a magyar gazdaság.
2018.06.06. 08:06

Párbeszéd a gazdaságról: munkaerő és versenyképesség

Az MNB szakértője szerint beruházás és tőke intenzívebb pályára állhat át a magyar gazdaság, ami hosszú távon a versenyképességet és a termelékenységet is kedvezően érintheti. A Portfolio vezető elemzője úgy látja, hogy Magyarországon a 2020-as évek elejétől a foglalkoztatás nem fog tudni tovább növekedni.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018