INFORÁDIÓ
2021. március 5. péntek
Adorján, Adrián

vétó

2020.12.29. 07:28

Példátlan esetek az USA-ban

Az amerikai képviselőház hatályon kívül helyezte hétfőn Donald Trump leköszönő elnök vétóját, és elfogadta a 740 milliárd dollár keretösszegű jövő évi katonai költségvetést.
2020.12.11. 18:21

Az uniós csúcs minden híre egy helyen

Elmaradt a magyar–lengyel vétó, megállapodás született az Európai Tanács brüsszeli ülésén, lehet az uniónak új, hétéves keretköltségvetése és elindulhat a Next Generation EU helyreállítási projekt is. A kétnapos csúcs minden híre egy helyen.
2020.12.11. 15:03

Karácsony Gergely és varsói kollégája megkönnyebbülést érez

Budapest főpolgármestere, valamint Rafal Trzaskowski szerint a magyar és lengyel kormányok az utolsó pillanatban visszatáncoltak a szakadék széléről. Harsoghatnak győzelmi jelentéseket, de valójában letették a fegyvert Brüsszelben – fogalmaznak közös közleményükben.
2020.12.10. 06:00

Minden szem Brüsszelre szegeződik

Csütörtökön kezdődik az uniós állam- és kormányfők évzáró, kétnaposra tervezett találkozója, a csúcsnak több fontos témája is van.
2020.12.09. 15:01

Elemző a vétóügyi sajtóhírekről: most már az északiakon állhat vagy borulhat a megegyezés

A lengyel miniszterelnök-helyettesre hivatkozva a Bloomberg hírügynökség arról ír, hogy Magyarország és Lengyelország kompromisszumot kötött az uniós büdzsé vétójának visszavonásáról. Lengyel sajtóértesülések az elfogadott javaslat lényege az, hogy a jogállami a mechanizmust elfogadják, de alkalmazását befagyasztják az uniós bíróság döntéséig. Feledy Botond külpolitikai elemző szerint a kérdés az, hogy a kritikus északi tagállamok elfogadják-e ezt a megoldást.
2020.12.09. 13:10

Navracsics Tibor: Magyarország a fenegyerek státusz felé halad

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézet vezetője szerint a vétó egy jól kezelhető és körülírt álláspont; a gondot abban látja, amikor Budapest már a szakpolitikák többségében is rendre szembe megy Brüsszellel.
2020.12.08. 17:52

Ismét Varsóba utazott Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök Varsóban tárgyal Mateusz Morawiecki lengyel kormányfővel, valamint a lengyel kormánypárt elnökével, Jaroslaw Kaczynskivel - erősítette meg Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
2020.12.05. 21:10

Steiner Attila: Magyarország tud felvenni hitelt a saját jogán is

Nem lenne nagy érvágás Magyarország számára, ha kimaradna az uniós helyreállítási csomagból, mert ha mi megyünk ki a hitelpiacra, akkor legalább a saját magunk urai vagyunk, nem kell helytállni mások tartozásáért – mondta Steiner Attila, az Igazságügyi Minisztérium európai uniós ügyekért felelős államtitkára az InfoRádió Aréna című műsorában.
2020.11.25. 21:42

Jogállamisági vétó: a lengyel kormányfő nemet mondott az EB-elnök javaslatára is

Elutasította Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő az Európai Bizottság (EB) elnöke, Ursula von der Leyen szerdai javaslatát arról, hogy az uniós költségvetési feltételrendszerről szóló lengyel és magyar kételyeket az Európai Unió Bírósága elé vigyék. A szenátus egy más témájú határozatot fogadott el az ügyben.
2020.11.25. 14:26

Manfred Weber: a vétó felelőtlen, az Európai Parlament nem enged

A jogállamiság elvével kapcsolatos politikai feltételrendszer elleni fellépés veszélybe sodorhatja az Európai Unió hétéves költségvetését és a koronavírus-járvány okozta károk helyreállítását célzó alap életbelépését – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az Európai Parlament (EP) brüsszeli plenáris ülésén.
2020.11.25. 06:00

Mráz Ágoston Sámuel: komoly amerikai beavatkozás lesz a 2022-es választásokon

Ha Joe Biden lesz az Egyesült államok elnöke, Kelet-Európában a felvállalt konfliktusok ideje jön el – mondta Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont csoport vezetője, elemzője az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt arról is, hogy Orbán Viktor uniós vétója nem példa nélküli, és éppen a megállapodást szolgálja.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018