eur:
393.85
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Varga Mihály pénzügyminiszter beszél a Magyar Államkincstár (MÁK) Pénztártermében tartott sajtótájékoztatón 2023. december 7-én. December 11-től a Magyar Államkincstárnál a mostaninál gyorsabban és egyszerűbben lehet online értékpapírszámlát nyitni.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Varga Mihály szükség esetén élni fog vétójogával

Varga Mihály élni fog a kormányzati költségvetési előkészítő munkacsoportban kapott vétójogával, ha úgy látja, hogy az államadósság vagy az államháztartási hiány veszélyben van – erről egy más témában tartott csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatón beszélt a pénzügyminiszter.

Varga Mihály az online kincstári értékpapírszámláról szóló sajtótájékoztatót követően kapott arra vonatkozó újságírói kérdést, hogy presztízsveszteségként éli-e meg, hogy a jövőben a gazdaságfejlesztési miniszter (Nagy Márton) vezeti a gazdasági kabinetet.

A pénzügyminiszter válaszában futball hasonlattal élve úgy fogalmazott: egy csapatnál van egy edző, aki összeállítja a csapatot, meghatározza a stratégiát. A játékosok nem szokták megkérdezni, miért az a kapus, a védő, vagy miért az a középpályás. Ugyanígy dolgozik egy kormány is: van egy miniszterelnök, aki meghatározza a munka kereteit.

Kiemelte, „olyan időszakot élünk, amikor sokkal fontosabb az, hogy az államadósságot és az államháztartási hiányt csökkenteni tudjuk”. A gazdaság egy nehéz időszakon megy keresztül, amikor szűkebbek a források, amelyeket hatékonyabban kell felosztani.

„Amíg a kormány számára fontos és kiemelt cél a fegyelmezett és kiszámítható gazdálkodás, addig legyen bármilyen szerkezet, és miniszterelnök úr számít a munkámra, addig ezt a munkát folytatni fogom” – jelentette ki Varga Mihály.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×