INFORÁDIÓ
2021. május 9. vasárnap
Gergely

válás

2021.03.13. 16:00

Az utolsó utáni pillanatban is történhet csoda egy romokban heverő házasságban

Az esetek több mint 70 százalékában a nők indítják el a válópert, közülük is leggyakrabban a kisgyermekes anyák – hívta fel a figyelmet a hét eleji nőnap apropóján a SzépenVáljEl Válásközpont. Az okokról Herkules Mónika, a központ válási szakértője, és Galambos Balázs alapító beszélt az InfoRádióban.
2020.11.15. 14:50

Itt a megoldás, hogy az újrakezdés ne a háborúskodásról szóljon

Válássegítő központot hozott létre egy budapesti édesapa. Galambos Balázs saját, háborúskodásba fordult válása után döntött a centrum megalapításáról, ahol a békés, kulturált szakítást támogatják mediátorok, pszichológusok, veszteségfeldolgozó és gyermekvédelmi szakemberek, valamint ügyvédek segítségével.
2020.07.05. 21:34

"A" hét: anya, "B" hét: apa - kinek és mikor alkalmas megoldás ez?

Szakmai berkekben is vitatott az egyszülős- illetve a mozaikcsaládokban nevelkedő gyermekek váltott elhelyezése. Vannak, akik határozottan elutasítják, hogy bármi jó is származhat a gyereknek abból, ha egy hetet az egyik, egy hetet pedig a másik szülőnél él. Pedig a váltott elhelyezés mellett nyomós érvek szólnak - mondja az InfoRádió Családi hét című műsorában Bogár Zsuzsa szakpszichológus, családterapeuta.
2019.11.02. 19:20

Van megoldás a fiatalok életkezdési szorongására

Hamis társadalmi sztereotípia, hogy az ifjúság és a felnőtté válás az emberi élet legboldogabb időszaka – állítja a pszichológus. Asztalosné Elekes Szende, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola oktatója az életkezdési krízisről beszélt az InfoRádió Családi hét című műsorában.
2019.06.02. 19:04

Van, ahol már vizsgálják válásnál a szülői elidegenítést

Romániában már kötelező vizsgálni váláskor a szülői elidegenítést, míg Magyarországon a jogszabályok erre csupán lehetőséget adnak - mondta el az InfoRádió Családi hét című magazinműsorában az Apák az Igazságért Egyesület titkára, Jaczó András.
2019.03.04. 13:07

Itt a "jó" válás receptje - a lehető legkevesebb sérülés a családban

Bár a válás nyilvánvalóan minden érintett családtag számára trauma, de ha bekövetkezik, igyekezni kell a lehetőségeken belül jól csinálni. Deliága Éva pszichológus, a Ketten háromfelé című könyv szerzője szerint odafigyeléssel a válás után is megteremthető a harmonikus családi élet és a boldog gyermekkor.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018