INFORÁDIÓ 
2021. január 28. csütörtök
Karola, Károly

stratégia

2020.10.29. 10:06

Egységes uniós tesztstratégia készülhet

Csütörtökön tartanak videokonferenciát az unió vezetői arról, hogyan lehetne minden tagállamra vonatkozó tesztelési és oltási stratégiát kialakítani a járvány kontrollálásának érdekében.
2020.09.08. 13:16

Nincs szakmai egyetértés a köznevelési stratégiában

Hamis kép alapján több pontban is kétséges vagy hibás célokat fogalmaz meg az új köznevelési stratégia a Pedagógusok Szakszervezete szerint. A célokat 2030-ig meghatározó dokumentum foglalkozik a pedagógusbérekkel, a pedagógushiánnyal, az infrastrukturális háttérrel és szakmai irányokkal is, és összesen 14 beavatkozási irányt jelöl ki.
2020.08.04. 17:15

Simicskó István: töredezik az európai talapzat

Az elmúlt két évben azt a feladatot kapta, hogy a hazafias és honvédelmi nevelés stratégiáját dolgozza ki – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Simicskó István, a KDNP parlamenti frakciójának vezetője. A politikus arról is beszélt a műsorban, hogy ameddig csak lehet, az Európai Néppártban kell maradnia a KDNP-nek, hozzátéve, hogy tagságuk a Fidesz nélkül is megmaradna.
2020.07.11. 15:10

A magyar kutatókat is komoly kihívás elé állítja a CERN új stratégiai terve

A legmodernebb technológiai megoldásokat és a legújabb tudományos eredményeket alkalmazó nagyenergiás részecskefizikai kutatások világlaboratóriuma, a genfi székhelyű CERN elfogadta a működését meghatározó Európai Stratégiai Tervet. Az InfoRádió annak járt utána, hogy milyen irányban folytatódnak a kutatások és milyen szerepet vállalnak ebben a magyar kutatók.
2020.04.27. 05:35

Kiderült, mire alapozzák az új védekezési stratégiát Magyarországon

Eddig sikerül elfojtani a járványt, a jelenlegi intézkedésekkel védőoltás híján azonban lehetetlenül sokáig, több mint 8 hónapig tartana a kezelni a járványt és elérni a nyájimmunitást. Ezért változik majd a szakemberek javaslatai szerint a védekezési stratégia.
2020.03.19. 18:46

Maruzsa Zoltán: a járványügyi helyzet miatt módosulhat az érettségi menete

A kormány oktatási akciócsoportja dolgozik az érettségi lebonyolításának különböző forgatókönyvein, de erről még korai beszélni - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a köznevelésért felelős államtitkár. Maruzsa Zoltán minden érettségizőnek azt tanácsolta, hogy most a felkészülésre fókuszáljon. Az államtitkár úgy látja, gyorsan átállt a digitális munkarendre a magyar oktatás, az eddigi tapasztalatok szerint jól működik a rendszer.
2020.03.18. 21:44

Koronavírus – így segít az Oktatási Hivatal a veszélyhelyzetben

Azokat a gyermekeket, akiket nem lehet bevonni a digitális oktatásba, egyebek mellett a közszolgálati televízió csatornáján keresztül érhetik majd el a koronavírus jelentette veszélyhelyzet idején – mondta az InfoRádiónak Gloviczki Zoltán, az Oktatási Hivatal elnöke.
2020.02.18. 15:58

Kibocsátási boom jöhet idén a pesti parketten

Idén akár 10 új cég is megjelenhet a Budapesti Értéktőzsde különféle platformjain kibocsátóként - mondta Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója egy interjúban. A hazai részvénypiacot megfelelően árazottnak tartja és idén is a forgalom növekedését várják
2020.02.17. 21:06

Új kormányzati stratégia készült el

Elkészült a Mesterséges intelligencia stratégia, amely a mesterséges intelligencia (MI) térhódításával jelentkező technikai és a humán-tudomány területére tartozó kérdésekre keres választ - hangsúlyozta az innovációs és technológiai miniszter.
2020.02.14. 22:30

Itt egy 20 éves terv a gazdasági felzárkózásra

Optimális esetben 20 év alatt jelentősen lefaragható a gazdaság Nyugat-Európától való lemaradása a Magyar Nemzeti Bank alelnöke szerint. Ehhez persze növelni kellene a hazai tulajdonú cégek külföldi befektetési szintjét, azok hatékonyságát, megtérülését, jövedelmezőségét, illetve a nálunk működő külföldi tulajdonú cégekben a hazai tulajdoni hányadot. A szükséges forrást a vállalati hitelezés felpörgetése mellett a kötvény- és részvénypiacok fejlesztésével, bővítésével lehetne előteremteni.
2020.01.10. 14:45

Még idén kiderül, hogyan lehet klímasemleges Magyarország

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az év végéig kidolgozza a klímasemlegesség 2050-es eléréséhez szükséges Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégiát a szerdai kormányülésen elfogadott energia- és klímapolitikai dokumentumok alapján - mondta Palkovics László, a tárca minisztere.
2019.12.13. 12:48

Új felügyeleti stratégiát hirdetett meg az MNB

A Magyar Nemzeti Bank új, az elkövetkező hat évre szóló felügyeleti stratégiát tett közzé, amelynek alapértékei a stabilitás és a bizalom a pénzügyi rendszer egészében.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018