INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 21. szerda
Hajna, Sámuel

rák

2019.07.26. 19:00

Újra bevezetik az Országos Onkológiai Intézetben az e-behívásos rendszert

Augusztustól ismét bevezetik az Országos Onkológiai Intézetben az elektronikus előjegyzési rendszert - közölte az InforRádióval az intézmény főigazgatója. Polgár Csaba dezinformációnak nevezte a napokban megjelent híreket, amelyek rossz körülmények közötti, több órás várakozásról számoltak be.
2019.04.10. 12:43

Kutyák segíthetnek a rák felismerésében

A kutyák igen nagy pontossággal képesek kiszagolni vérminta alapján a rákot. A kísérletről készült tanulmányt hétfőn mutatták be egy orlandói szakmai konferencián.
2019.03.25. 21:48

Nagy veszélynek tesszük ki magunkat, és nem is tudunk róla

A túl forró tea ivása megnöveli a nyelőcsőrák kockázatát: aki rendszeresen több mint 0,7 liter, minimum 60 Celsius-fokos teát iszik, annál megnövekszik a laphámsejtes karcinóma (squamous cell carcinomas - SCCs) kialakulásának kockázata a nyelőcsőben.
2019.03.19. 20:10

Új eljárásrend érvényesülhet a rákbetegek kezelésében

Összesen 37 új kemoterápiás protokoll bevezetését javasolta a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság. Ez azt jelenti, hogy a már meglévő gyógyszerek alkalmazható kombinációit frissítenék - mondta el az InfoRádiónak Pajkos Gábor, a társaság elnöke.
2019.02.04. 21:54

Döbbenetes hír a mai amerikai hízásról

A idősebb nemzedékekhez képest gyorsabb ütemben nő az elhízással összefüggő daganatos betegségek száma az amerikai fiatal felnőttek körében – mutatta ki az Amerikai Ráktársaság egy nagyléptékű tanulmánya.
2019.01.16. 07:35

A rákos sejtek 70 százalékát pusztítja el egy új eljárás – lapszemle

A Magyar Idők szerint a Farkasréti temetőben bukkantak rá a nyomozók a Portik-Gyárfás-hangfelvételekre. Mintegy 4 és fél millió vendég kereste fel tavaly a budapesti fürdőket – írja a Világgazdaság. Egy új eljárás képes eltüntetni a rákos sejtek hetven százalékát – áll a Népszavában. A Világgazdaság a budapesti lakásárak alakulásáról közölt cikket. A Magyar Idők arról ír, hogy már nem kívánja véleményezni szakszervezeti tárgyalópartnere kormányellenes tevékenységét a Spar üzletlánc. A Népszavának nyilatkozó szakértő szerint az Orbán-kabinet meg akarja úszni az uniós klímacélok teljesítését.
2019.01.12. 17:30

Adókedvezmény jár ezek után a betegségek után

Bizonyos betegségek után 2019-től adókedvezmény jár; ilyen az endometriózis, a méhnyak- mell- és petefészekrák, a here- és a prosztatarák. Az adókedvezmény mértékéről és igényléséről Salamon Adrienn, az Együtt Könnyebb Női Egészség Alapítvány munkatársa, az adóváltozást kezdeményező Női Liga tagja beszélt az InfoRádiónak.
2018.07.28. 06:08

Fontos megállapítás a rák kezelésében

Egy minden emberi sejtben megtalálható gén "lecsendesítésével" megállítható lehet a rák terjedése - állapította meg egy új izraeli kutatás.
2018.05.16. 18:30

Most valóban megtalálták a rák ellenszerét!

Az immunrendszer teljes tumorölő potenciálját felszabadítja a kaliforniai Stanford Egyetem kutatói által kidolgozott kombinált immunstimuláns kezelés. A daganat által rájuk kényszerített bénulásból magukhoz térítve az immunsejtek úgy söprik ki a daganatot és annak áttéteit a szervezetből, mintha egy vírusfertőzést számolnának fel.
2018.03.31. 07:50

Fontos döntés a kávéról

Egy kaliforniai bíró kimondta, hogy a szövetségi államban működő kávéforgalmazóknak fel kell hívniuk a fogyasztók figyelmét a kávé rákkeltő kockázatára a pörkölési folyamatban keletkező mérgező anyagok miatt, ha ezt nem teszik jelentős bírsággal kell számolniuk.
2018.03.13. 19:40

Ez lehet a végső csapás a daganatokra

Az amerikai Stanford egyetem kutatói olyan rákgyógyító koktélt dolgoztak ki, amely a szervezet immunrendszerét aktiválja a daganatok ellen. Tátrai Péter biológust kérdeztük.
2018.02.18. 17:42

Ételek, amelyek fogyasztása elősegítheti a rákot

Francia tudósok szerint létezhet kapcsolat a túlságosan feldolgozott ételek - sütemények, csirkefalatok, csomagolt kenyérfélék - fogyasztása és a rák kialakulásának kockázata között, de hangsúlyozták, hogy ennek kiderítésére további kutatásokra van szükség.
2018.02.02. 05:43

Forradalmi módszer segíthet a rákgyógyításban

A rák minden nyomát, így a távoli áttéteket is elpusztította egerekben két immunstimuláns szer, amelyből kis mennyiséget fecskendeztek közvetlenül a daganatba az amerikai Stanford Egyetem kutatói.
2018.01.21. 12:01

Kiszűrhető lehet a vérből a rák jelenléte

Újabb nagy lépéssel került közelebb a tudomány egy olyan új módszerhez, mellyel a vérből diagnosztizálhatók a leggyakoribb ráktípusok - számolt be róla a BBC hírportálja.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018