INFORÁDIÓ
2021. június 23. szerda
Zoltán

oltásigazolás

2021.05.03. 13:48

Újranyitná a határokat az Unió, de van némi kavarodás az oltási igazolásoknál

Az Európai Bizottság azt javasolja, hogy nyissák meg a beutazás lehetőségét a teljesen beoltott és a csekély mértékben fertőzött térségekből érkező személyek számára. Közben egy brit többpárti parlamenti indítvány az új vírusvariánsokra hivatkozva éppen az utazások további tiltását kezdeményezi.
2021.04.29. 06:00

Csütörtökön újabb lépés jöhet az EU oltási igazolásának a megteremtésében

Csütörtök déltől az Európai Parlament tárgyalási álláspontja is véglegessé válik a leendő EU-szintű oltási igazolás kapcsán. A cél, hogy a két intézmény első olvasatban közös nevezőre jusson, májusra kész legyen a jogi alap, júniusban megkezdődjön a „tesztüzem”, és júliustól közösségi szinten működjön az igazolás.
2021.04.28. 18:30

Covid: formálódnak az új nemzetközi utazási szabályok

Az EU-Monitor főszerkesztője szerint a tagállami oltási igazolványt már nyár előtt felválthatja az uniós, később pedig akár egy az egész világra vonatkozó. Gyévai Zoltán az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorának azt mondta: Peking és Brüsszel között egy kölcsönösségi megállapodás van érvényben, mely alapján jelenleg nem mehet európai turista Kínába és kínai Európába. Ez alól csak speciális szabályok alkalmazása adhat felmentést.
2021.04.13. 17:05

Lehetőséget adna az oltásokról való egyéni döntésre az Európai Bizottság

Amennyiben egy uniós tagállamnak kétségei vetődnek fel egyik vagy másik oltóanyag hatékonyságával kapcsolatban, lehetősége lesz arra, hogy ne ismerje el az adott vakcinát a beoltottságot igazoló tanúsítvány esetében - közölte Eric Mamer, az Európai Bizottság vezető szóvivője a brüsszeli testület sajtótájékoztatóján kedden.
2021.03.09. 20:12

Nem akar 27 féle nyitást látni Ursula von der Leyen

Egyedül az egységes európai megközelítés a tartósan működőképes az EU-tagok számára, legyen szó vakcinabeszerzésről, vakcinagyártásról, vagy utazási igazolásról – érvelt Ursula von der Leyen.
2021.03.09. 19:58

Kína már elindította a maga oltási útlevelét

Utazásnál is felmutatható digitális oltási igazolást vezettek be hétfőn Kínában, amit az elképzelések szerint utóbb nemzetközi viszonylatban is használhatnának, és újszerű, a fertőzöttekkel való esetleges kapcsolatba kerülést nyomon követő alkalmazása is lehetne.
2021.03.03. 14:24

Mit tehetnek a munkáltatók a védettségi igazolvánnyal?

Márciustól állítják ki a védettségi igazolványokat azoknak, akik már igazoltan átestek a koronavírus-fertőzésen, vagy az oltással védetté váltak. A jogszabályok szerint nem kötelező a védőoltás, ha azonban a dolgozónak van védettségi igazolványa, az fontos lehet a munkavégezés során – mondta az InfoRádiónak a Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal szakértő ügyvédje.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018