INFORÁDIÓ
2021. április 23. péntek
Béla

népszavazás

2021.02.16. 16:15

Így lép át a XXI. századba a szlovákiai népszámlálás - vagy mégsem?

Szlovákiában hétfőn megkezdődött a népszámlálás. Az ország történetében először valósul meg a lakosok összeírása kizárólag elektronikus formában, illetve először kombinálják a már meglévő adatokat a lakosoktól begyűjtött adatokkal. A népszámlálási kérdőív egyik legvitatottabb és politikai vitát is kiváltó pontja, hogy több nemzetiséghez tartozónak is vallhatja magát az ívet kitöltő személy.
2020.09.25. 15:57

Szakértők: törékenyebb Olaszország „furcsa képződménye”, mint valaha

Olaszországban a baloldali kormányerő, a Demokrata Párt és a Liga vezette jobboldali koalíció is három–három tartományt szerzett meg a helyhatósági választásokon. A jobboldal így már összesen tizenöt tartományt ellenőriz a húszból. Szomráky Béla italianista az InfoRádió Aréna című műsorában úgy vélte: az ellentétek kiéleződése miatt tovább gyengülhet az eddig is törékeny kormánykoalíció. Eközben a parlamenti képviselők számának csökkentéséről tartott sikeres népszavazás megerősítette a kezdeményező kormánykoalíciós Öt Csillag Mozgalmat, amely ugyanakkor a helyhatósági választás egyik vesztesének tekinthető – tette hozzá Molnár Anna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense.
2020.09.21. 16:48

A többség támogatta az olasz parlament létszámának csökkentését - exit poll

Az olasz választók többsége igent mondott a parlament létszámának csökkentéséről kiírt népszavazáson, a hét tartományban rendezett helyhatósági választásokon Veneto és Liguria a jobbközép, Campania a balközép kezében maradt, Marchéban és Valle d'Aostában a jobboldal vezet, Toszkánában és Pugliában az utolsó szavazatig tart a verseny - derült ki az exit pollok eredményeiből.
2020.09.10. 21:44

Nem lesz népszavazás a járványról

Nem hitelesítette a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatos népszavazási kérdéseket.
2020.07.13. 18:30

Sz. Bíró Zoltán: rendkívül nehéz helyzetbe sodródhat Oroszország

20 millió voksot csalhattak el Oroszországban az alkotmánymódosításról tartott szavazáson – jelentette ki az InfoRádió Aréna című műsorában Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő. A műsorban arról is szó esett, hogy Oroszország számára komoly problémát jelenthet a dekarbonizáció, elsősorban a kőolaj háttérbe szorulása.
2020.07.02. 20:27

Sz. Bíró Zoltán: Putyin pozíciója még erősebb, mint valaha

A választásra jogosultak csaknem 65 százaléka voksolt az orosz alkotmány módosításáról, és a nem végleges eredmények szerint több mint kétharmados többség támogatta a változtatásokat. Ezek, egyebek mellett lehetővé teszik, hogy Vlagyimir Putyin 2036-ig elnök maradhasson.
2020.03.02. 21:07

Gondok vannak a tervezett Duna-híddal

Hiányzó szakhatósági engedély az újabb akadály a Szentendre belvárosába tervezett híd előtt. Befejeződött a beruházásról szóló helyi véleménynyilvánító szavazás.
2020.01.14. 05:40

Népszavazás jöhet nyugdíjügyben

Már be is nyújtották a nyugdíjrendszer reformját célzó kérdéseket a Nemzeti Választási Bizottsághoz hitelesítésre.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018