INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 9. vasárnap
Emőd

menekültügy

2020.07.13. 13:47

Fóris György: a németek szeretnének mielőbb megszabadulni az uniót megosztó problematikától

Várhatóan szeptemberben mutatja be az Európai Bizottság az unió új menekültügyi és migrációs stratégiáját. A Bruxinfo elemzője az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorának azt mondta: múlt hét kedden az európai belügyminiszterek tartottak videokonferenciát, amelyen a belügyi biztos és a soros elnöki tisztséget ellátó német tárcavezető szinte a magyar kormány évek óta hangoztatott álláspontjával megegyezően beszéltek.
2020.06.20. 18:56

A világ lakosságának csaknem egy százaléka menekült

2019 végén minden korábbinál több, 79,5 millió az otthonából erőszakkal elűzött ember élt szerte a világon – mondta az Inforádiónak az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának magyarországi szóvivője.
2019.10.30. 21:00

Átszabná Németország az EU menekültügyi rendszerét

Az európai uniós (EU-) menekültügyi rendszer átalakításáról szóló új javaslattal készül a berlini vezetés a 2020 júliusában kezdődő német soros EU-elnökségére - írta szerdán a Die Welt című német lap.
2019.05.27. 15:28

Törésvonalak Németországban az EP-választás után

A kormánypártok gyengülése és a Zöldek meghatározó szereplővé erősödése mellett az ország keleti és nyugati része, a nagyvárosok és a vidék, valamint az idős és a fiatal nemzedékek közötti különbség is kitűnik az európai parlamenti (EP-)választás németországi adataiból.
2019.02.14. 18:41

Újabb menekültügyi szigorításokon dolgozik a német kormány

Újabb menekültügyi szigorításokon dolgozik a német szövetségi kormány, az elutasított és távozásra kötelezett menedékkérők hazajuttatásáról szóló szabályok reformjának tervezetét csütörtökön indította tárcaközi egyeztetésre a téma felelőse, a Horst Seehofer vezette belügyminisztérium.
2018.11.06. 18:54

Így alakul át az idegenrendészeti és menekültügyi hatóság jogköre

Bővülhet az idegenrendészeti és menekültügyi hatóság ellenőrzési jogköre a külföldiek magyarországi tartózkodásával kapcsolatos visszaélések megelőzése, felderítése, az ellenőrzés hatékonyabbá tétele érdekében - erről szóló javaslatot terjesztett az Országgyűlés elé Pintér Sándor belügyminiszter.
2018.10.01. 12:00

Újabb koalíciós szakítópróba Németországban

A szociáldemokraták a munkába állt és a beilleszkedésre esélyes migránsoknak akkor is megadnák a tartózkodási engedélyt, ha menedékkérelmüket elutasítják. A két kereszténypárt, a CDU és a CSU ezt a bevándorlási rendelkezések megkerülésének tartja és ellenzi.
2018.08.03. 06:24

Nem örülnek a családegyesítésről szóló passzusnak

Nehezen ment át a francia parlamenten az a törvény, amely egyebek között a menekültügyi kérelmek elbírálásának idejét a jelenlegi 14 hónapról 6 hónapra csökkenti. A szabályozásról Csizmadia Sándor egyetemi tanár beszélt.
2018.07.02. 22:52

Merkel: kemény küzdelem volt, de jó megállapodás született

Kemény küzdelemmel és nehéz napok után jó kompromisszummal zárja le a menekültügyi szabályozás körüli vitáját a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) - mondta Angela Merkel német kancellár, a CDU elnöke hétfő este Berlinben.
2018.07.02. 18:40

Horst Seehofer nem hajlandó engedni Angela Merkelnek

Horst Seehofer német belügyminiszter, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke egy hétfői nyilatkozatában jelezte, hogy nem hajlandó engedni Angela Merkel kancellárnak, a testvérpárt Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnökének kettejük menekültügyi vitájában, és nem folytatja tovább miniszteri munkáját, ha nem sikerül kompromisszumra bírni a kormányfőt.
2018.07.02. 15:49

Határidőt szabtak Angela Merkelnek és Horst Seehofernek

Továbbra is cselekvőképes a német szövetségi kormány - jelentette ki Steffen Seibert kormányszóvivő hétfőn Berlinben a koalíció két pártja, a Horst Seehofer belügyminiszter vezette Keresztényszociális Unió (CSU) és az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) menekültügyi vitájával kapcsolatban.
2018.06.19. 14:57

Merkel küzd az uniós megoldásért a migrációs válságban

Eredetileg az euróövezet továbbfejlesztéséről szóló német-francia javaslatcsomag előkészítése, illetve a még nyitott kérdések tisztázása szerepelt a német kancellár és a francia államelnök keddi találkozóján, de ezt felülírta a berlini kormányban résztvevő két kereszténypárt vezetői között a menekültkérdésben kirobbant viszály, így Angela Merkel szinte kizárólag a migráció ügyét vitatja meg Emmanuel Macronnal a mesebergi kastélyban.
2018.06.13. 21:13

Menekültügy: Merkel mögül kihátrál a saját pártja?

Az Európai Unió valamennyi tagországának érdekeit figyelembe kell venni a közösség menekültügyi politikájában - mondta Angela Merkel német kancellár szerdán Berlinben a Charles Michel belga kormányfővel folytatott megbeszélése után.
2018.06.06. 13:40

Menekültügy: Bajorország példát mutatna a többi német tartománynak

A nemrég hivatalba lépett bajor tartományi miniszterelnök menekültügyi szigorításokat akar életbe léptetni. Ezek kiterjednek a gyors kitoloncolásokra, valamint a határra érkező migránsok feltartóztatására is. Markus Söder kormánya tegnap fogadta el azt a programot, amely - szerinte - példát mutathat a többi német tartomány számára is.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018