INFORÁDIÓ 
2020. október 25. vasárnap
Bianka, Blanka

kvótanépszavazás

2016.11.08. 11:55

Gyurcsányt dicsérte Kósa - megszólaltak a pártok a szavazás után

Az alaptörvény-módosításról szóló parlamenti szavazáson kiderült, hogy az ország csak a Fidesz-KDNP-re számíthat a kötelező betelepítési kvóta elleni küzdelemben - mondta a Fidesz frakcióvezetője. Vona Gábor Jobbik-elnök továbbra is a letelepedési kötvények megszüntetéséhez köti a támogatást, és ötpárti egyeztetést kezdeményezett.
2016.11.08. 08:00

Két képviselőn múlik az alaptörvény-módosítás

Kedden szavaz az Országgyűlés a kormányfő által, a kvótanépszavazás nyomán benyújtott alaptörvény-módosításról. A voksolás kimenetele bizonytalan, mert a kormánypártoknak két ellenzéki szavazatra is szükségük lenne a módosításhoz, az előterjesztést azonban egyik ellenzéki frakció sem támogatja feltétel nélkül.
2016.10.07. 16:48

"Kétségessé vált Navracsics Tibor uniós elkötelezettsége"

Kétségessé vált Navracsics Tibor magyar uniós biztos elkötelezettsége az Európai Unió iránt, miután egy interjúban elmondta, hogy nemmel szavazott a múlt heti magyarországi kvótanépszavazáson - vélekedett pénteken Gianni Pittella, az Európai Parlament szociáldemokrata frakciójának vezetője.
2016.10.06. 09:04

Bontják a külképviseleti urnákat

Megkezdte a külképviseleteken leadott szavazatokat tartalmazó urnák felbontását csütörtök reggel a Nemzeti Választási Iroda (NVI) Budapesten.
2016.10.05. 14:25

Vona: az alaptörvény-módosítás a nemzet ügye

A Jobbik elnöke szerint az alaptörvény tervezett módosítása a nemzet ügye, és a változtatás célja, hogy megvédjék Magyarországot a kötelező betelepítési kvótákkal szemben.
2016.10.03. 20:55

Schulz: kudarcot vallott a magyar kormány kísérlete

Kudarcot vallott a magyar kormány azon kísérlete, hogy belpolitikai célokból, azonban az Európai Unió ellen használja fel eszközként a népszavazást - jelentette ki Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke hétfőn, egy nappal a magyarországi kvótareferendum után.
2016.10.03. 01:47

A népszavazás után mindenki a saját sikerét hirdeti

A kvótanépszavazás a részvételi arány miatt eredménytelen lett, a "nem" szavazatok kiugróan magas aránya ugyanakkor pozitív visszajelzés a kormány számára. Ennek megfelelően a vasárnap esti nyilatkozatok alapján mindeni a saját győzelmeként értelmezi az eredményt. Az első külföldi visszhangok többsége többnyire az eredménytelenséget "veszi észre".
2016.10.02. 22:23

Érvénytelenség, 98 százalék fölött a "nem" szavazatok aránya

Érvénytelen lett az országos népszavazás, mivel az érvényes szavazatok száma nem érte el az 50 százalékot a kötelező betelepítési kvóta elutasítása érdekében a kormány által kezdeményezett referendumon vasárnap. A szavazatok 98 és fél százalékának összesítése alapján a jogosultak 43,29 százaléka szavazott, az érvényes voksot leadók 98,28 százaléka mondott nemet a kvótára.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018