INFORÁDIÓ 
2020. február 18. kedd
Bernadett

kollégium

2019.08.30. 16:24

Épülnek a magánkollégiumok, tervben az államiak

Magánkollégiumokat épít egy nemzetközi cég Budapesten. Szükség van ilyen beruházásokra, hiszen a meglévő intézményekbe többszörös a túljelentkezés. Más kérdés, hogy a magánkollégiumok elsősorban a tehetősebb külföldi diákok lakhatási problémáit tudják megoldani. Mindazonáltal az állam is tudja, hogy kevés a kollégiumi férőhely, ezért nyolcezer fős diákvárost tervez Csepelen.
2019.01.29. 15:06

Kiderült, mikor kezdődhet meg a tanítás a Ráday utcai kollégiumban

Február második felében kezdődhet meg a tanítás a Ráday utcai református kollégiumban, amely január 23-án eddig ismeretlen okból leégett. A tűzvészben egy férfi meghalt. A kollégium 165 lakójának mostanra sikerült új szállást találni, és számos adományt is kaptak.
2019.01.29. 06:20

Új részletek a budapesti kollégiumtűzről

24,5 millió forint gyűlt össze a múlt héten kiégett Ráday Kollégium diákjainak megsegítésére a Károli Gáspár Református Egyetem számláján, a tűzben elhunyt férfi családjának pedig 7,5 millió forintot adományoztak hétfő délutánig. Emellett több intézmény szálláshelyeket ajánlott fel a tanulóknak, így az is eldőlt, hol lakhatnak a diákok a tanév második félében.
2019.01.25. 18:40

Azonosították a budapesti kollégiumi tűz áldozatát

A rendőrök közigazgatási eljárás keretében azonosították a Ráday utcai kollégiumban szerda este keletkezett tűz áldozatát, az elhunyt egy 47 éves veszprémi férfi - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken a rendőrség honlapján.
2019.01.24. 10:35

Orbán Viktor segítséget ajánlott a kollégiumtűz kárelhárításához

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök reggel felhívta, és együttérzéséről biztosította Szabó István református püspököt annak kapcsán, hogy múlt éjszaka leégett a budapesti Ráday Kollégium épületének több emelete, és a tűzesetben életét vesztette egy ember - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
2019.01.24. 09:56

Drámai videó a budapesti halálos kollégiumtűzről

Szerda este riasztották a főváros hivatásos tűzoltóit Budapest IX. kerületébe, a Markusovszky tér és a Ráday utca között lévő oktatási intézmény épületegyütteséhez. A tűzoltók kiérkezésekor a kollégiumi szárny második és harmadik emeltének ablakain lángok törtek ki, a tűzoltás vezetője így azonnal megemelte a riasztási fokozatot.
2019.01.24. 06:44

Durva képek a fővárosi tűzről

Egy kollégium épületének több helyiségében keletkezett tűz szerdán este Budapest IX. kerületében, a Markusovszky téren, az épületben egy halottat találtak a tűzoltók. A tűzoltók késő estére körülhatárolták a tüzet, így az továbbterjedni már nem tud - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
2017.08.22. 17:50

Tűz egy kollégiumban

Kigyulladt egy kollégiumi épület egyik szobája Budapest IV. kerületében, az Árpád úton.
2017.07.29. 11:55

Kollégiumba szeretne kerülni? Ezek az esélyei

Budapesten csaknem 15 ezer kollégiumi férőhely áll a felsőoktatásban tanuló hallgatók rendelkezésére, az árak havonta 20 ezer forint körül vannak – mondta az InfoRádiónak Vámosi Péter, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Szövetségének elnökhelyettese.
2017.02.21. 05:47

Sokat segíthet a beilleszkedésben, ha idegenekkel költözik össze

Egyre több fiatal osztja meg az irodáját másokkal, a co-working munkahely mára a modern nagyvárosi élet jelképévé vált. Ha ez ennyire működik, miért ne oszthatnák meg a nagyvárosban élők a lakásukat is másokkal? - vallják egyre többen. Ideje megtanulnunk egy újabb trendi fogalmat, a co-livinget - adta hírül a BBC honlapján.
2017.01.21. 22:44

Lesz hely a kollégistáknak

Idén a kormány kollégiumi, lakhatási és diákotthoni támogatásra várhatóan összesen 8,22 milliárd forintot biztosít - közölte Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára a jobbikos Farkas Gergely írásbeli kérdésére válaszolva. A kollégiumfejlesztéseknek köszönhetően Budapesten és környékén 26 százalékkal nőhet a férőhelyek száma.
2016.11.30. 12:23

Halálukban egymást ölelték a kollégista kislányok

Gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával őrizetbe vettek szerdán a hatóságok hat embert a dél-törökországi Adana tartomány Aladag körzetében előző este történt, halálos kimenetelű leánykollégiumi tűzesettel kapcsolatban - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.
2016.04.05. 06:31

Tűz volt egy debreceni kollégiumban

Kigyulladt egy faxgép egy debreceni kollégiumban hétfőn pár perccel éjfél előtt, az épületből 481 diákot menekítettek ki a tűzoltók - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a honlapján.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018