INFORÁDIÓ 
2021. január 24. vasárnap
Timót

kollégium

2020.03.18. 10:09

Kiderült, miért küldték haza a diákokat a kollégiumokból

A kormány múlt szerdán döntött arról, hogy a koronavírus terjedése miatt bezárnak az egyetemek. A kollégisták csak a hétvégén tudták meg, hogy mindenüket el kell vinniük - egy napjuk maradt a teljes kiköltözésre.
2020.03.12. 20:41

Új részletek derültek ki az egyetemi lezásárokról

Péntekig minden magyar hallgatónak el kell hagynia a felsőoktatási kollégiumokat a koronavírus-járvány miatt, ha nem megoldott a lakhatás, a rektorok méltányossággal engedélyezhetik a maradást - tudatta közösségi oldalán a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK). A szervezet szerint a szaktárca a kollégiumok elhagyását várja el és nem a teljes kiköltözést.
2019.08.30. 16:24

Épülnek a magánkollégiumok, tervben az államiak

Magánkollégiumokat épít egy nemzetközi cég Budapesten. Szükség van ilyen beruházásokra, hiszen a meglévő intézményekbe többszörös a túljelentkezés. Más kérdés, hogy a magánkollégiumok elsősorban a tehetősebb külföldi diákok lakhatási problémáit tudják megoldani. Mindazonáltal az állam is tudja, hogy kevés a kollégiumi férőhely, ezért nyolcezer fős diákvárost tervez Csepelen.
2019.01.29. 15:06

Kiderült, mikor kezdődhet meg a tanítás a Ráday utcai kollégiumban

Február második felében kezdődhet meg a tanítás a Ráday utcai református kollégiumban, amely január 23-án eddig ismeretlen okból leégett. A tűzvészben egy férfi meghalt. A kollégium 165 lakójának mostanra sikerült új szállást találni, és számos adományt is kaptak.
2019.01.29. 06:20

Új részletek a budapesti kollégiumtűzről

24,5 millió forint gyűlt össze a múlt héten kiégett Ráday Kollégium diákjainak megsegítésére a Károli Gáspár Református Egyetem számláján, a tűzben elhunyt férfi családjának pedig 7,5 millió forintot adományoztak hétfő délutánig. Emellett több intézmény szálláshelyeket ajánlott fel a tanulóknak, így az is eldőlt, hol lakhatnak a diákok a tanév második félében.
2019.01.25. 18:40

Azonosították a budapesti kollégiumi tűz áldozatát

A rendőrök közigazgatási eljárás keretében azonosították a Ráday utcai kollégiumban szerda este keletkezett tűz áldozatát, az elhunyt egy 47 éves veszprémi férfi - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken a rendőrség honlapján.
2019.01.24. 10:35

Orbán Viktor segítséget ajánlott a kollégiumtűz kárelhárításához

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök reggel felhívta, és együttérzéséről biztosította Szabó István református püspököt annak kapcsán, hogy múlt éjszaka leégett a budapesti Ráday Kollégium épületének több emelete, és a tűzesetben életét vesztette egy ember - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018