eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Székelyudvarhely, 2023. december 19.A székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium kollégiumának összeomlott épületrésze 2023. december 19-én. Az előző napon történt falomlásban egy 17 éves diák életét vesztette. A romok alól három diákot sikerült kimenteni, egy súlyosan, kettő könnyebben megsérült.
Nyitókép: MTI/Veres Nándor

Meghalt a székelyudvarhelyi falomlás kómában lévő fiatal sérültje

Elhunyt a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium részben leomlott diákotthonának súlyos sérüléseket szenvedett, Marosvásárhelyen ápolt áldozata - közölte az Agerpres hírügynökséggel a Maros megyei klinikai sürgősségi kórház szóvivője.

Mariana Negoita a román hírügynökségnek elmondta: a lány - akinek állapota a december 18-i szerencsétlenség óta válságos volt - helyi idő szerint 15.30 órakor hunyt el a kórházban. "A marosvásárhelyi orvosok minden tőlük telhetőt megtettek, hogy megmentsék" - mondta a szóvivő.

A lány a harmadik áldozat volt, akit kimentettek a tűzoltók a falomlás romjai közül. Eszméletlen állapotban volt, de a mentőorvosoknak sikerült újjáéleszteni, válságos állapota miatt Marosvásárhelyen ápolták.

A tragédia 2023 december 18-án történt. Akkor az Infostarton is beszámoltunk, hogy életét vesztette egy 17 éves diák Székelyudvarhelyen, akit a Tamási Áron Gimnázium diákotthonának egy leomlott épületrésze temetett maga alá. A romok alól három diákot sikerült kimenteni, kettő közülük nincs életveszélyben a harmadik kómában van. Ő halt meg most.

Beszámoltunk arról is, hogy pár nappal később őrizetbe vették annak az építési cégnek az ügyvezetőjét, amelyet felelősnek tartanak a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium kollégiumában történt falomlásért.

Édeanyja is ott volt

A fiú édesanyja ápolónőként dolgozik a sürgősségi osztályon, a kórházban ő törölte le a homokot azoknak a lányoknak az arcáról, akik a romok alá kerültek. Ekkor tudta meg, mi történt, és értesült arról is, hogy a fiát akkor még nem tudták kimenteni, azonnal a helyszínre ment.

„A lábánál álltam, és figyeltem, ahogy intubálni és lélegeztetni próbálják. Ötvenen dolgoztak a megmentésén” - emlékezett vissza a történésekre.

A fiú nyelő- és légcsöve tele volt porral, törmelékkel, majdnem egy órába telt, mire szállítható állapotba hozták. Az édesanya előbb elindult a kórházba és a műtőnél várta a fiát, de ő már nem érkezett meg, meghalt még azelőtt, hogy a mentőautó odaért volna.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×