INFORÁDIÓ 
2020. július 13. hétfő
Jenő

kancellár

2020.03.25. 19:19

Megvan Angela Merkel második tesztjének eredménye is

Közben sajátos, csiki-csuki rendszer kidolgozásába fogtak, amit a járvány vége felé lehetne bevetni. A fertőzöttek száma már 30 ezer fölött van, és a becslések sötét jövőt festenek.
2019.04.30. 17:08

Megszólalt jövőjéről Merkel

Eloszlatta Angela Merkel német kancellár egy keddi berlini nyilatkozatában a találgatásokat arról, hogy a májusi európai parlamenti választás után távozhat tisztségéből.
2018.12.11. 19:11

A Pedagógusok Szakszervezete nem kér a kancellárokból

A szakképző iskolák fölé kerülő kancelláriák újabb vízfejként nehezítik majd meg az iskolák működését - mondta az InfoRádiónak a Pedagógusok Szakszervezetének szakértője. Palotás József szerint a múlt rossz tapasztalatai miatt azt sem támogatják, hogy a tanműhelyek fejlesztését ismét gazdasági társaságokba szerveznék ki.
2017.12.20. 18:37

Két küzdelemre készül az új osztrák kancellár

Az antiszemitizmus minden megnyilvánulási formája ellen határozottan fel akar lépni, beleértve a zsidóellenesség már meglévő, de a muszlim bevándorlók által importált formái ellen is - hangsúlyozta az új osztrák kancellár a bécsi parlamentben tartott szerdai beiktatási beszédében.
2017.09.24. 06:30

Angela Merkelt a királykobrája is segítette a választás előtt

A világ legbefolyásosabb politikusnője mögött is egy nő áll. Az 54 éves Beate Baumann huszonöt éve árnyékként követi a német kancellárt. Hivatalosan az irodavezetője, de jóval több ennél: ő Merkel legfőbb bizalmasa, politikai tanácsadója. Árnyéknak vagy fantomnak szokták nevezni, nem ritkán királykobrának.
2017.07.27. 17:44

Merkel segít Rómának

A német kancellár támogatásáról biztosította az olasz kormányfőt a Földközi - tengeren át érkező menekült-áradat kezelésében. Bejelentette azt, hogy Berlin a jövőben 500 helyett, havonta 750 migráns beutazását fogja engedélyezni Olaszország felől.
2017.05.08. 15:03

Merkel: Macron milliók reménye

Emmanuel Macron "nagyszerű győzelmet" aratott a franciaországi elnökválasztáson - hangsúlyozta Angela Merkel német kancellár Berlinben.
2017.04.19. 17:32

Pizzafutárként dolgozik az osztrák kancellár - videó

Christian Kern osztrák kancellár egy bécsi pizzéria futárjaként próbálta elérni az ausztriai szavazókat, amiről pártja, az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) szerdán videófelvételt tett közzé a kormányfő Facebook-oldalán, egy a napokban induló online-kampány részeként.
2017.02.27. 15:07

Merkel gyűjtőtáborokról tárgyal, de nem mindenki támogatja

A berlini kormánynak egyre nagyobb nehézséget jelent a menekültkérdés kezelése. Elemzők jórészt erre vezetik vissza a kancellár népszerűségének hanyatlását. Angela Merkel most azon fáradozik, hogy a párizsi kormány egyetértésével Észak-Afrikában gyűjtőtáborokat létesítsenek az Európa felé igyekvő afrikaiak bevándorlásának szabályozására.
2017.01.30. 20:47

"Merkel sem verhetetlen"

Növekedett a Német Szociáldemokrata Párt népszerűsége Martin Schulz kancellárjelöltségének bejelentése óta. A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint az SPD támogatottsága a hónap elejéhez képest három százalékponttal emelkedett, miközben a CDU két százalékponttal csökkent. Kiss J. László, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára szerint a kezdeti lelkesedés nem feltétlenül tart ki a választásokig, hiszen Martin Schulznak egyelőre nincs egyértelmű belpolitikai programja.
2017.01.29. 21:16

Angela Merkel újrázhat

Angela Merkel lesz a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Keresztényszociális Unió (CSU) szövetségének közös kancellárjelöltje a szeptemberi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson - jelentette ki Horst Seehofer bajor kormányfő, a CSU elnöke egy vasárnapi lapinterjúban.
2016.12.22. 09:51

Nézőpont: Merkelnek változtatnia kell a politikáján

A berlini merénylet jó alap lehet arra, hogy Angela Merkel német kancellár radikálisan változtasson bevándorláspolitikáján - mondta a Nézőpont Intézet elemzője az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.
2016.12.06. 18:35

Döntöttek Merkelről

Újabb két évre a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnökévé választotta Angela Merkelt kedden a párt Essenben tanácskozó kongresszusa.
2016.12.06. 16:45

Merkel a legkeményebb kampányra számít

Németország újraegyesítése óta a legkeményebb választási kampányban kell helytállnia a Kereszténydemokrata Uniónak (CDU) 2017-ben - mondta Angela Merkel pártelnök-kancellár a CDU esseni kongresszusán.
2016.12.04. 15:02

"Nincs esély Angela Merkellel szemben"

A német szociáldemokrata pártnak (SPD) nincs esélye a jobboldali CDU elnökével, Angela Merkellel szemben a jövő őszi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson - jelentette ki egy vasárnapi lapinterjúban a CDU egyik legtekintélyesebb politikusa, Wolfgang Schäuble pénzügyminiszter, aki szerint a CDU és bajor testvérpártja, a CSU Merkel vezetésével megismétli az előző választáson elért sikert.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018