INFORÁDIÓ 
2020. április 2. csütörtök
Áron

hortobágy

2019.12.09. 13:05

Ha ezt megnézi, másként fog gondolni egy magyar hagyományra

Western-hangulatú kisfilm készült a hortobágyi pásztorok munkájának egyik ikonikus részéről, a gulya telelőhelyre való tereléséről. A drónfelvételeket is felhasználó videó igazán különleges hangulatúra sikerült.
2019.04.24. 08:20

Sokba fog még kerülni, hogy a Hortobágy nem lát vizet

Sok éve nem tapasztalt szárazság sújtja a Hortobágyot, a gémeskutakban alacsony a vízszint, nincsenek dús legelők, a szikes tavak kiszáradnak. A Hortobágyi Nemzeti Park természetvédelmi őrszolgálatvezető-helyettese, Tihanyi Gábor szerint nem most lett aggasztó a vízhiány.
2018.09.30. 12:26

Megfékezték a hortobágyi ősgyeptüzet

Eloltották az ősgyeptüzet Hortobágy-Kónya térségében, amely 15 hektáron lángolt - közölte a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője vasárnap.
2018.08.19. 19:00

Élőhelyeket kap vissza a hortobágy

A Tisza-szabályozás óta fennálló tartozásokat váltanak meg a Life-program legnagyobb magyarországi környezetvédelmi fejlesztésével.
2017.08.04. 11:24

Drámai képek: így lángolt a Hortobágy

Eloltották a lángokat a Hortobágyi Nemzeti Parkban - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője péntek délelőtt.
2017.08.04. 08:36

Csaknem ezer hektárnyi terület égett le a Hortobágyi Nemzeti Parkban

Csaknem ezer hektárnyi terület égett le a Hortobágyi Nemzeti Parkban kitört tűzben - közölte a Jász-Nagyku-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes sajtószóvivője péntek reggel az MTI-vel, a drónokkal végzett légi felderítés adatai alapján.
2016.12.24. 19:21

Május végéig dolgoznak a Hortobágy Nemzeti Parkban a tűzszerészek

Jövő május végéig tarthatnak a tűzszerészi munkálatok a Hortobágyi Nemzeti Parkban, ahol a nyáron balesetben négy tűzszerész katona vesztette életét, egy társuk pedig súlyosan megsérült. A parlament honlapján közzétett írásbeli válaszában a honvédelmi miniszter azt is közölte, hogy a tárca költözése nincs napirenden.
2016.11.22. 05:23

Orenburgban nyargalhatnak a hortobágyi vadlovak

Oroszországba szállítottak tizennégy vadlovat a Hortobágyról, az állatok már az orenburgi vadrezervátumban legelnek - közölte a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) sajtóreferense.
2016.09.14. 14:40

Simicskó: nem történt mulasztás, vétség a Hortobágyon

A hortobágyi tűzszerészbaleset ügyét vizsgáló független bizottság semmilyen mulasztást, hibát, vétséget, elővigyázatlanságot nem állapított meg - jelentette be Simicskó István honvédelmi miniszter .
2016.07.09. 16:41

Világszínvonalú lovasközpont épül a Hortobágyon

Világszínvonalú lovasközpontot építenek Hortobágy-Mátán, a tervezés előkészítése már megkezdődött - jelentette be a földművelésügyi miniszter az 50. Hortobágyi Lovasnapok ünnepélyes megnyitóján.
2016.07.06. 19:40

Hadnaggyá léptették elő az elhunyt tűzszerészeket

Posztumusz hadnaggyá nevezte ki a múlt pénteki hortobágyi robbanásban elhunyt négy tűzszerész katonát Simicskó István honvédelmi miniszter - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) szerdán az MTI-vel.
2016.07.04. 21:10

Nem lett volna szabad felrobbannia a bombának a Hortobágyon

A tűzszerészek kiszerelték a bomba két gyújtóját, ezután úgy gondolták, hogy a robbanószerkezetben lévő robbanóanyag önállóan már nem képes felrobbanni. De valamilyen olyan hatás érhette az eszközt, amely miatt ez mégis képes volt önállóan felrobbanni – ez a legvalószínűbb forgatókönyv az InfoRádiónak nyilatkozó Ladocsi Attila igazságügyi tűzszerész szakértő szerint.
2016.07.01. 22:52

Simicskó: hősi halottá nyilvánítják a négy tűzszerészt

A hortobágyi volt bombalőtéren balesetben meghalt négy katonát hősi halottá nyilvánítják - mondta a honvédelmi miniszter péntek esti rendkívüli sajtótájékoztatón Budapesten. Simicskó István közlése szerint sérült társuk állapota súlyos, de nem életveszélyes.
2016.07.01. 17:38

Halálos magyar tűzszerészbalesetek

Hatástalanítás közben, eddig tisztázatlan okból robbant fel egy bomba péntek délután a Hortobágyi Nemzeti Park területén. A robbanásban négy tűzszerész katona életét vesztette, egy súlyosan megsérült, őt a Magyar Honvédség Egészségügyi Központba vitték. Sajnos nem ők az első magyar tűzszerészek, akik halálos baleset áldozatai lettek.
2016.07.01. 17:16

Ez történhetett a hortobágyi robbanásban

Valószínűleg egy olyan kísérleti eszköz robbant fel a Hortobágyon, amire nem lehettek felkészülve a tűzszerészek – nyilatkozta az M1-nek Ladocsi Attila igazságügyi tűzszerész. Vannak olyan eszközök, amelyeknél a II. Világháború végén a szövetséges erők, a szovjet csapatok, illetve a német hadsereg is a hadizsákmányból talált bombákat utólag az általuk készített gyújtószerkezettel szerelték fel” - magyarázta még év elején az InfoRádiónak Csurgó Attila, a lőszermentesítést végző ezred parancsnoka.
2016.07.01. 16:09

Robbanásban többen meghaltak a Hortobágyon

Négy honvédségi tűzszerész életét vesztette, egy pedig megsérült egy robbanásban a Hortobágyi Nemzeti Park területén, a volt bombalőtéren péntek délután - tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az MTI-t.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018