eur:
393.77
usd:
367.94
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pexels.com

Megszűnik az otthoni munkáért fizethető rezsiátalány

2022. június 1-jétől megváltozik a távmunka, a home office szabályozása. A rendeleti szabályok törvényi szintre emelkednek és a Munka törvénykönyve részévé válnak – mondta az InfoRádiónak az RSM Legal ügyvédje.

A hatályos rendeletet az elmúlt évek pandémiás helyzete hívta életre, de a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény június 1-jével hatályát veszti, és ezzel ez a rendelet alkalmazása is megszűnik – fogalmazott Vakulya Csaba ügyvéd. Ez a rendelet választ volt a koronavírus-járvány okozta kihívásokra, nemcsak a Munka törvénykönyvén módosított, hanem a munkavédelemről és a személyi jövedelemadóról szóló törvényen is.

A pandémiás időszak alatt a „távmunkarendelet” lehetőséget adott arra, hogy a munkáltató a munkavállalónak költségátalányt fizessen, amivel az otthoni rezsiköltségeket ki tudta egészíteni. Az RSM Legal munkatársa azzal kapcsolatban, hogy a Munka törvénykönyvébe bekerül-e ez a szabályozás, közölte: a rezsiátalánynak nevezett költségnek, ami elszámolható volt korában, nincs nyoma a módosuló a személyi jövedelemadó törvényben, tehát úgy fest, hogy ez a lehetőség június 1-jétől megszűnik.

További részletek a témáról az InfoRádió Adóinfo című műsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Pár órája elesett Novobahmutivka is, egy apró donbaszi település Ocseretinétől délre. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×