INFORÁDIÓ 
2020. október 28. szerda
Simon, Szimonetta

felvételi

2020.08.27. 14:07

Pótfelvételi: vége a várakozásnak

Nyilvánosak az idei pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések ponthatárai, a jelentkezők a felvi.hu oldalon böngészhetik, hogy bekerültek-e az általuk megjelölt oktatási formára.
2020.07.27. 17:12

Arányaiban még sosem örülhetett ennyi fiatal – felvételi körkép

Idén a jelentkezők háromnegyedét felvették a felsőoktatásba; ennyire magas még soha nem volt ez az arány. Az egyetemi és főiskolai gólyák négyötöde állami finanszírozásban kezdheti meg tanulmányait. Az InfoRádió a legjobban teljesítő intézmények közül négynek a vezetőjével beszélt a felvételi eredményeiről.
2020.07.23. 22:40

Nyilvánosságra hozták az idei felvételi ponthatárokat - a nap hírei

Módosításokat sürget az Európai Parlament a hosszú távú uniós költségvetés tervezetével kapcsolatban. Júniusban már kissé élénkült a magyar gazdaság, de az egész éves GDP 5 százalékkal csökkenhet. Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatároka, a jelentkezők háromnegyedét felvették . A nap legfontosabb hírei július 23-án.
2020.07.23. 20:38

Megvannak a ponthatárok, néhány változás az élmezőnyben

Nyilvánosságra hozták csütörtök este az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat, ezzel eldőlt, hogy a több mint 91 ezer jelentkező közül az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára.
2020.07.23. 18:18

91 ezren várják a mai estét

Este nyolc óra után hozzák nyilvánosságra a szeptemberben induló felsőoktatási szakok ponthatárait.
2020.07.01. 19:48

Jó hírt kapnak a felvételizők

Az elmúlt hónapok esése után stabilizálódtak az albérletárak a fővárosban. Ugyanakkor továbbra is komoly a bizonytalanság a már az albérletkereső felsőoktatási hallgatók rohamára készülő piacon, amire az Airbnb kiesése mellett egy esetleges őszi járványhullám miatt elrendelt újabb digitális oktatási rend is erős negatív hatással lehet.
2020.04.22. 09:25

Idén is az ELTE a legnépszerűbb hazai egyetem

A tavalyihoz képest országosan csaknem 20 ezerrel csökkent a jelentkezési létszám az általános felsőoktatási felvételi eljárásban, az Eötvös Loránd Tudományegyetemre mégis több mint 200 fővel többen jelentkeztek első helyen, mint 2019-ben – mondta az InfoRádiónak az ELTE általános ügyekért felelős rektorhelyettese.
2020.04.15. 20:06

Felsőoktatás: változik a járvány miatt a felvételi, a diplomaszerzés és a záróvizsga

Több, a felsőoktatási felvételit, illetve a záróvizsgákat és a diplomaszerzést is érintő változásról is döntött a kormány. Az intézkedések célja az, hogy a mostani, a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben - a nehézségek ellenére is - a lehető legteljesebben szolgálja a rendszer a fiatalok érdekeit - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018