INFORÁDIÓ 
2021. január 23. szombat
Rajmund, Zelma

felmelegedés

2021.01.05. 15:05

Eddig már 2,3 Celsius-fokos melegedést hoztunk össze

A már a levegőben lévő szén-dioxid miatt nagyjából 2,3 Celsius-fokkal fog emelkedni a globális átlaghőmérséklet az iparosodás előtti szinthez képest amerikai és kínai kutatók szerint, akik a Nature Climate Change című folyóiratban publikálták tanulmányukat.
2020.12.31. 13:30

Nem csak a járvány miatt volt izzasztó a 2020-as év

Az idei volt globálisan a második legmelegebb november a mérések kezdete óta – állapította meg az amerikai Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Hivatal. A 2020-at értékelő előzetes éghajlati jelentés szerint pedig a legmelegebb három év között lesz az idei.
2020.11.22. 16:00

A kártevők is a klímaváltozás miatt árasztanak el minket

A mezőgazdaságban, a természetes élőhelyeken és mindennapjainkban is egyre nagyobb probléma az új kártevők megjelenése. A csapadékvíz szempontjából kár volt a folyószabályozásokért, víztározókkal többre mentünk volna.
2020.10.11. 08:00

Durva és kiszámíthatatlan téli hidegbetörések várnak ránk

Ha nő a nyomás az Északi-sarkon, gyöngül a poláris örvény és nem tudja kordában tartani a sarki hideget, így a délebbi területeken telente óriási hidegbetöréseket tapasztalhatunk, ugyanakkor északon szokatlanul enyhe lehet az időjárás. Magyar kutatók új modellje ezt a nehezen prognoztizálható, de egyre fenyegetőbb jelenséget írja le.
2020.08.13. 07:50

Elképesztőek a Föld állapotát mutató, egyre romló adatok

A tavalyi volt a három legmelegebb év egyike az időjárási feljegyzések szerint, amely gleccserek olvadásával, tengerszint-emelkedéssel, rengeteg bozóttűzzel, hőhullámokkal és szárazságokkal járt. Az Amerikai Meteorológiai Társaság Közlönyében (BAMS) szerdán jelent meg az erről szóló tanulmány.
2020.08.08. 08:20

Felmelegedés: néhány területet már most elvesztettünk

Az elmúlt öt évben mérték a három legforróbb júliust a világban - közölte az Európai Unió Copernicus Légkörmegfigyelő Szolgálata (C3S), amelynek friss adatai szerint világszerte a harmadik legmelegebb július volt az idei.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018