fehérje
Kaptak egy zöld lámpát Európában a lisztkukacból készülő élelmiszerek
Az Európai Unió égisze alatt működő Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) szerdán közreadott véleménye szerint emberi fogyasztásra alkalmasak a közönséges lisztbogár (Tenebrio molitor) lárvájából készített élelmiszerek.
Nagy magyar felfedezés egy fehérjéről
Számos betegségben jelentős szerepet játszó, bonyolult szerkezetű fehérje, a ROCK2 szabályozásának szerkezeti alapjait tárták fel a ELKH Természettudományi Kutatóközpont (TTK) kutatói Závodszky Péter vezetésével.
Magyar kutatók felfedezték az idegsejtek élet-halál urát
A Katona István vezette kutatócsoport által azonosított ABHD4 nevű fehérje segítségével az epilepszia és az agydaganatok kialakulását is megérthetjük.
Kellemetlen hírek is érkeztek a fehérjeszeletekről
A túlzott fehérjefogyasztásnak egészségkárosító hatása is lehet - hívta fel a figyelmet az InfoRádióban Andacs Noémi, a Tudatos Vásárlók Egyesületének munkatársa.
Magyar kutatók megfigyelése segíti az Alzheimer- és a Parkinson-kór elleni harcot
Az Alzheimer- és a Parkinson-kór terápiájához is közelebb kerülhetnek a kutatók az ELTE Neuroimmunológiai Kutatócsoportjának megfigyelései által.
Magyarok kutatják az örök élet titkát
A fehérjemolekulák megismerése már most is százmilliók életét menti meg, és ki tudja, a jövőben talán az emberek élethosszának jelentős meghosszabbításában is szerepet kaphat - mondta az InfoRádió Szigma - A holnap világa című tudományos magazinműsorában Perczel András tanszékvezető egyetemi tanár.