eur:
389.36
usd:
362.54
bux:
68033.59
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Boris Johnson brit miniszterelnök sajtótájékoztatót tart a délkelet-angliai Lydd repülőtéren 2022. április 14-én. Johnson bejelentette, hogy a brit hatóságok Ruandába telepíthetik át mindazokat, akik a brit határt illegálisan átlépve próbálnak bejutni Nagy-Britanniába. London új migrációs és gazdasági fejlesztési egyezményt kötött Ruanda kormányával. E megállapodás alapján mindazokat, akik illegálisan lépnek be brit területre, a brit hatóságok áttelepíthetik a közép-afrikai országba.
Nyitókép: MTI/AP/Matt Dunham

Milliókat ér a Johnson márkanév - új területre merészkedik a volt miniszterelnök

Boris Johnson az egyik konzervatív brit lap véleménycikk írójaként kereste a kenyerét az utóbbi időben, emellett előadóként is dollármilliókat zsebelt be. Most pedig tévés műsorvezetőként tér vissza.

Akárhogy pofozza az élet, úgy tűnik, Boris Johnson mindig talpra áll. Hiába szégyenült meg saját párttársai egy része miatt a Covid-szabályok megsértése miatti süketeléssel és mondott le 2022 nyarán, fél évvel később már közel 5 millió fontot gereblyézett össze nyilvános beszédekből.

Hiába zűrös magánélete és afférjai, immár harmadik házasságában él, összesen hét gyerek apjaként.

Milliókat ér a Johnson márkanév

Míg sok más országban a bukott kormányfők megszégyenülve elvonulnak a nyilvánosság elől, Johnson még mindig nagyon kelendő "portéka".

A Daily Mail című konzervatív lap kolumnistaként alkalmazza és a napokban jött a hír, hogy médiakarrierje újabb mérföldköveként tévés műsorkészítő és házigazda lesz. (Miközben annak is híre ment, hogy szabálysértő módon vállalta el a Daily Mail-állást).

Johnson a jobboldali beállítottságú GB News tévéadónak fog dolgozni és készít majd egy dokumentum-sorozatot „Nagy-Britannia hatalma” címmel.

"Legjobb napjaink még előttünk állnak"

A roppant motivált és kreatív energiától hajtott exkormányfőnek arra is jut ideje, hogy könyvet írjon kormányzati éveiről, miközben heti rendszerességgel publikál a Mailben. (A platformot arra is kihasználja, hogy bírálja a volt legközelebbi beosztottját és jelenlegi kormányfőt, Rishi Sunakot).

Új munkájáról a GB News Twitter-fiókján keresztül értesítette a közvéleményt:

"A GB News egy lázadó csatorna, amelynek hűséges és növekvő számú követői vannak. Izgatottan jelentem be, hogy hamarosan csatlakozom hozzá

- és (ezen a platformon fogom megosztani) őszinte véleményemet a világ dolgairól...Beszélni fogok a globális Nagy-Britannia hatalmas lehetőségeiről, valamint a kihívásokról, és arról, hogy legjobb napjaink még előttünk állnak".

Johnson arra nem tért ki, hogy a GB News még jobboldali körökben is ellentmondásos csatorna, és pár éves története alatt több botrányt, lemondást és elbocsájtást ért meg.

Leginkább az amerikai talk show-khoz és a Nagy-Britanniában betiltott orosz kormányzati adóhoz, a Russia Today-hez hasonlít stílusában. Ironikus módon azonban Johnson azt is ígéri, hogy Oroszország és Kína nemzetközi befolyása kapcsán is kifejti majd "kendőzetlen nézeteit".

Johnson az új tévés munkához a volt kormányfőkre vonatkozó szabályok értelmében engedélyt kért – jelentette az Acoba nevű korrupció-ellenes felügyelőszerv.

Korábban azonban a Daily Mail véleménycikkírói állását a szerződés aláírása előtt mindössze fél órával jelentette be az intézménynél, amivel megszegte a szabályokat. De ezért, úgy tűnik, nem büntetik meg.

A brit politikai hagyomány szerint a lemondott miniszterek és miniszterelnökök továbbra is megtarthatják parlamenti képviselői mandátumukat, de Johnson idén júniusban erről is lemondott. Azzal vádolta ugyanis a parlament mentelmi jogi bizottságát, hogy bűnösnek akarja kimondani a parlament szándékos félrevezetésének vádjában. Súlyos szankcióként Johnsontól még a parlamenti belépőjét is megvonták.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×