INFORÁDIÓ 
2021. január 24. vasárnap
Timót

akadálymentesítés

2020.08.26. 09:58

Újabb akadályok a 3-as metró akadálymentesítése előtt

A jelenleg rendelkezésre álló támogatás az akadálymentesítés teljes körű megvalósítására nem biztosít elegendő fedezetet – olvasható a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésének előterjesztésében.
2018.05.10. 17:33

Metró: aláírták az akadálymentesítésről szóló megállapodást

A felújítás alatt álló 3-as metróvonal húsz állomásából tizennyolc lesz akadálymentesen megközelíthető, a tervek szerint öt állomáson úgynevezett ferdepályás lifteket építenek. Az erről szóló megállapodást Tarlós István főpolgármester és Kovács Ágnes, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) elnöke írta alá csütörtökön Budapesten.
2018.04.25. 08:46

Dönthetnek a taxis áremelésről

A taxitarifák emeléséről, a 3-as metró akadálymentesítéséről és a városnéző buszok üzemeltetésére vonatkozó koncessziós szerződésről is tárgyalhatnak a képviselők a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén. A taxis érdekképviseletek és társaságok szerint elkerülhetetlen az áremelés.
2018.04.21. 11:44

Ilyen lesz az akadálymentesítés a 3-as metrón

A 3-as metróvonal felújításával kapcsolatban több állomás speciális akadálymentesítéséről is dönthet szerdai ülésén a Fővárosi Közgyűlés, a vonal 20 állomása közül 18 akadálymentesen megközelíthető lesz.
2018.02.15. 06:03

Fordulat jöhet a metrós népszavazás ügyében

Elfogadhatónak tartja a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége a félpályás liftekkel megvalósuló akadálymentesítést a 3-as metróban. Ha ezeket felépítik, a népszavazásra sem lesz szükség.
2018.02.07. 21:27

Újabb információ a 3-as metró akadálymentesítéséről

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) szerint a kormány és a főváros képviselőivel folytatott szerdai egyeztetésen elérték, hogy a 3-as metró húsz állomásából tizennyolc akadálymentes lesz, ugyanakkor azt szeretnék, ha az összeset akadálymentesítenék, így a Pöttyös utcait és az Ecseri útit is.
2018.02.07. 11:22

Kabinokat tenne a mozgólépcsők közé Tarlós István

Biztosítja az M3-as metró teljes akadálymentesítését a budapesti városvezetés – közölte a főpolgármester. Tarlós István az InfoRádió Aréna című műsorában bemutatta az erre szolgáló eszközöket is. Az erről szóló népszavazási kezdeményezést szándékos félrevezetésnek tartja a városvezető, aki felhívta a figyelmet arra, hogy az ezt kezdeményező szocialisták kormányzásuk idején nem foglalkoztak az akadálymentesítéssel.
2018.01.31. 16:11

Tarlós István: érvényes népszavazás esetén sem kell lifteket építeni az M3-es metróhoz

Értelmetlen az M3-es metró akadálymentesítéséről szóló népszavazási kérdés – jelentette ki a főpolgármester. Tarlós István azt mondta: a kezdeményező ellenzéki pártok becsapják a választókat, mivel a Kúria is alátámasztja, hogy érvényes népszavazás esetén sem kell lifteket építeni. Hangsúlyozta, hogy kapcsolatban állnak az érintett szervezetekkel és a kormánnyal is.
2018.01.03. 11:20

Keresztbe tettek a 3-as metrós népszavazásnak

Január 3-án, vagyis szerdán kezdték volna az ellenzéki pártok gyűjteni az aláírásokat az MSZP-s Horváth Csaba kezdeményezésére a 3-as metró teljes akadálymentesítését célzó népszavazás kiírásához, ám az utolsó pillanatban egy magánszemély megtámadta a Fővárosi Választási Bizottságnak a budapesti népszavazást hitelesítő határozatát.
2017.12.20. 13:10

Januárban indulhat az új aláírásgyűjtés

Kilenc ellenzéki párt összefogott és közösen gyűjti az aláírásokat azért, hogy a budapestiek népszavazáson dönthessenek a 3-as metró teljes akadálymentesítéséről - közölte az MSZP fővárosi képviselője.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018