eur:
392.75
usd:
366.15
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Cáfol a BKV a 3-as metró akadálymentesítésével kapcsolatban

A 3-as metró alagútjának felújítását végző céggel folyamatban lévő tárgyalások nem érintik és nem veszélyeztetik a metróvonal akadálymentesítését – közölte a társaság.

A BKV Zrt. elkötelezett a Támogatási Szerződésben rögzített, az M3-as metróvonal teljeskörű akadálymentesítésének megvalósításában, a felelős forrásfelhasználás követelményét szem előtt tartva a továbbiakban is ennek megfelelően kíván eljárni – közölte a cég.

A déli szakaszon már zajlanak a felvonóbeépítések. A középsőn, ahol szintén elkezdődött a felújítás, a kivitelező szerződésben rögzített feladata valamennyi állomáson az akadálymentesítést szolgáló hagyományos vagy ferde felvonók telepítése. Az északi szakaszon a Dózsa György úti állomás utólagos felvonóbeépítésére kiírt közbeszerzési eljárás folyamatban van - áll a közleményben.

A BKV kiemelte: a főváros által akadálymentesítésre elkülönített forrás kizárólag a 3-as metróvonal teljes körű akadálymentesítése érdekében megvalósítandó többletfeladatok finanszírozására fordítható.

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége kedd délelőtti közleményében az állt, hogy a szövetség elnöke azonnali tájékoztatást kért Karácsony Gergely főpolgármestertől. Olyan hírek jelentek meg ugyanis, amelyek szerint a 3-as metró felújításakor a kivitelezés késedelme miatt keletkezett többletköltség pótlására az akadálymentesítésre félretett 5,6 milliárd forintot ajánlották fel.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×