INFORÁDIÓ
2021. február 25. csütörtök
Géza

adathalászat

2021.02.22. 12:01

Megszaporodtak az adathalász kísérletek, de pánikra semmi ok

Új módszerekkel, a banki ügyfélszolgálati telefonszám meghamisításával, az ügyfelek számítógépére vagy mobiltelefonjára távoli elérést biztosító kémprogramok telepítésével, illetve ismert internetes szolgáltatókra hivatkozva próbálják csalók megszerezni az ügyfelek bankszámla- vagy kártyaadatait. A banki műveletekhez szükséges erős ügyfélhitelesítés, a fogyasztói tudatosság és a jegybank szigorú IT-felügyelése révén e kísérletek megelőzhetők, kivédhetők.
2021.01.27. 13:38

Kamu gáz- és villanyszámlás levelekkel próbálkoznak csalók

Csalók az MVM Next (korábbi nevén NKM Energia Zrt.) nevében, a gáz- vagy villanyszámlára hivatkozva, félrevezető e-maileket küldenek, és így próbálnak személyes adatokhoz jutni az internethasználóktól – figyelmeztet az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. honlapján.
2020.09.12. 09:15

Íme az idei év legrosszabb adathalász trükkjei

A Sophos kiberbiztonsági szakértői egy adathalásztámadás-szimulátor segítségével valósnak tűnő, ám „hamis” adathalász kísérleteket juttattak el felhasználókhoz, azzal a céllal, hogy megvizsgálják, melyik adathalász-példa a legsikeresebb, leghatékonyabb.
2020.03.20. 19:36

Koronavírus - A pénzadományozásnál is résen kell lenni

Nemzetközi partnereivel közösen figyeli új koronavírussal összefüggő online támadásokat és fenyegetési trendeket a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet - összeszedték a legfontosabb csalásokat és az óvintézkedéseket.
2020.03.14. 13:47

Koronavírus - Csak óvatosan, sokasodnak az átverések az interneten

A Magyar Nemzeti Bank tájékoztatása szerint az elmúlt időszakban megsokasodtak az adathalász levelek a koronavírus-járványra hivatkozva. Emellett egyre több az olyan weboldal is, amelyek egészségügyi termékeket, fertőtlenítőszert vagy szájmaszkot kínálnak, valójában viszont csak bánkártya-adatokat akarnak megszerezni a csalók – hívta föl a figyelmet Binder István, az MNB felügyeleti szóvivője.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018