INFORÁDIÓ 
2020. október 1. csütörtök
Malvin

adathalászat

2020.09.12. 09:15

Íme az idei év legrosszabb adathalász trükkjei

A Sophos kiberbiztonsági szakértői egy adathalásztámadás-szimulátor segítségével valósnak tűnő, ám „hamis” adathalász kísérleteket juttattak el felhasználókhoz, azzal a céllal, hogy megvizsgálják, melyik adathalász-példa a legsikeresebb, leghatékonyabb.
2020.03.20. 19:36

Koronavírus - A pénzadományozásnál is résen kell lenni

Nemzetközi partnereivel közösen figyeli új koronavírussal összefüggő online támadásokat és fenyegetési trendeket a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet - összeszedték a legfontosabb csalásokat és az óvintézkedéseket.
2020.03.14. 13:47

Koronavírus - Csak óvatosan, sokasodnak az átverések az interneten

A Magyar Nemzeti Bank tájékoztatása szerint az elmúlt időszakban megsokasodtak az adathalász levelek a koronavírus-járványra hivatkozva. Emellett egyre több az olyan weboldal is, amelyek egészségügyi termékeket, fertőtlenítőszert vagy szájmaszkot kínálnak, valójában viszont csak bánkártya-adatokat akarnak megszerezni a csalók – hívta föl a figyelmet Binder István, az MNB felügyeleti szóvivője.
2019.09.05. 16:37

Csalókra figyelmeztet a NAV - erre ügyeljen!

A napokban ismét több bejelentés érkezett a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) arról, hogy adathalászok kíséreltek megszerezni ügyfélkapus bejelentkezési és bankkártyaadatokat - hívja fel a figyelmet az adóhatóság.
2019.03.11. 20:10

Ha a NAV telefonál, azonnal gyanakodjunk!

Egyre több bejelentés érkezik a NAV-hoz, miszerint a közelgő adóbevallási időszakra hivatkozva adathalászok hívogatják az adózókat vagy írnak nekik e-mailben, SMS-ben, ügyfélkapus adatok (bejelentkezési jelszó, bankkártyaadat) iránt érdeklődve.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018