INFORÁDIÓ
2023. február 2. csütörtök
Aida, Karolina

abe sindzo

2022.09.29. 09:56

Hidasi Judit: a hagyományőrzés megöli a japán digitálizációt

Kormányzati ösztönzésre van szükség ahhoz, hogy Japán csökkentse digitális elmaradottságát, az elektronikai és autóiparáról híres ország olyan hagyományőőrző, hogy még a telefax kivezetése ellen is tiltakozás indult el – hangzott el az InfoRádió Aréna című műsorában. Hidasi Judit japanológus, a Budapesti Gazdasági Egyetem professzora a meggyilkolt Abe Sindzó állami temetéséről is beszélt.
2022.07.14. 21:11

Japán az Abe Sindzó-merénylet után – egyre több a kérdés

Az Abe Sindzó ellen elkövetett merénylet okozta sokk is hozzájárult ahhoz, hogy a japán választók nagy többséggel szavaztak bizalmat a szenátusban a kormányzó konzervatív Liberális Demokrata Pártnak (LDP). A legfontosabb kérdés most az, hogy mit jelent a nagy tekintélynek örvendő és a háttérből ténylegesen irányító volt miniszterelnök halála a szigetország jövője szempontjából.
2022.07.12. 19:14

Hidasi Judit a Sindzó-merénylet elképesztő hátteréről és Japán nagy fordulatáról

Karizmatikus ember, karizmatikus szónok volt, tudott összekovácsoló erőt sugározni az embereknek, és ez nagyon fontos volt a japán társadalomban – mondta a pénteken meggyilkolt Abe Sindzóról Hidasi Judit japanológus, a Budapesti Gazdasági Egyetem professzora az InfoRádió Aréna című műsorában, de beszélt a meggyilkolt egykori miniszterelnök politikai szerepéről, örökségéről, valamint a japán társadalom változásairól, a szigetország gazdasági és geopolitikai kényszerhelyzetéről is.
2020.09.21. 20:46

Japán-szakértő: komoly gondokkal áll szemben a felkelő nap országa

A következő években az is kialakulhat Japánban, hogy egy munkavállalónak akár 2-3 idős embert is el kell tartania – hívta fel a figyelmet az InfoRádió Aréna című műsorában a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatója. A távol-keleti szigetországban Szuga Josihide lett az új miniszterelnök.
2020.09.15. 19:55

Szakértő: problémamegoldó ember irányíthatja Japánt

Éles váltások nem várhatóak a japán miniszterelnöki poszt várományosától - mondta az InfoRádióban Bartók András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatója a kormányzó japán Liberális Demokrata Párt újonnan megválasztott vezetőjéről, Szuga Josihidéről.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018