eur:
368.90
usd:
345.17
bux:
48337.54
2023. június 7. szerda Róbert
A videófelvételről készült képen őrizetbe vesznek egy férfit, miután lövés érte Abe Sindzó korábbi japán miniszterelnököt egy választási kampányeseményen a közép-japáni Nara város Jamato-Szaidaidzsi vasútállomásánál 2022. július 8-án. Abe a lövéstől eszméletét vesztette, és kórházba szállították.
Nyitókép: MTI/AP/Kyodo News

Elárulta indítékát a japán merénylő

Beismerte tettét a férfi, aki lelőtte Abe Sindzó volt japán kormányfőt.

A 41 éves gyanúsítottnál, Jamagami Tecujánál lefoglaltak egy házi készítésű fegyvert. A rendőrség úgy tájékoztatott, hogy a gyanúsított egy narai japán állampolgár, aki a haditengerészetnél eltöltött hároméves szolgálat után 2005-ben szerelt le.

Már első kihallgatásán beismerte tettét. Mint elmondta, nem Abe politikai nézeteivel volt problémája, hanem egy bizonyos szervezetre haragudott, és azt gondolta, a volt kormányfő tagja ennek a szervezetnek.

A rendőség hozzátette:

egyelőre nem tudják, létezik-e az a bizonyos szervezet.

Később átkutatták a férfi lakását, és további házi készítésű fegyvereket, valamint lehetséges pokolgép-alkatrészeket találtak.

A rendőrség még vizsgálja, hogy a merénylőnek voltak-e társai, és hogy mások is célpontok lehetnek-e.

Nara, 2022. július 8.
Elfogják a fegyverét tartó feltételezett tettest, Jamagami Tecuját, miután lelőtte a választási kampánybeszédet tartó Abe Sindzó volt japán miniszterelnököt a Japán középső részén fekvő Narában 2022. július 8-án. Abe belehalt sérüléseibe.
MTI/AP/Kyodo News/Nara Shimbun
Elfogják a fegyverét tartó feltételezett tettest, Jamagami Tecuját, miután lelőtte a választási kampánybeszédet tartó Abe Sindzó volt japán miniszterelnököt a Japán középső részén fekvő Narában 2022. július 8-án. Abe belehalt sérüléseibe. MTI/AP/Kyodo News/Nara Shimbun

A férfi egy pénteki narai rendezvényen lőtte le Abe Sindzót, a volt kormányfő a kórházban halt meg.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
HEC Paris: az EU létkérdése a magyar soros elnökség elhalasztása

HEC Paris: az EU létkérdése a magyar soros elnökség elhalasztása

Egyre hevesebb vita bontakozik ki arról az Európai Unión belül, hogy Magyarország ne láthassa el az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét 2024 második félévében. Az uniós ügyekben befolyásos HEC Paris egyetem professzora, Alberto Alemanno beszámolója szerint egy erős, Németországot is magában foglaló tömb támogatja a jogállamisági fellépés kibővítését az elnökség elhalasztásával kapcsolatban. Viszont szerinte nem arról van szó, hogy szankcionálni kellene a magyar kormányt, hanem hogy az EU működését kell megvédeni a kizárással.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×