eur:
390.83
usd:
358.65
bux:
72899.65
2024. július 19. péntek Emília
A videófelvételről készült képen őrizetbe vesznek egy férfit, miután lövés érte Abe Sindzó korábbi japán miniszterelnököt egy választási kampányeseményen a közép-japáni Nara város Jamato-Szaidaidzsi vasútállomásánál 2022. július 8-án. Abe a lövéstől eszméletét vesztette, és kórházba szállították.
Nyitókép: MTI/AP/Kyodo News

Elárulta indítékát a japán merénylő

Beismerte tettét a férfi, aki lelőtte Abe Sindzó volt japán kormányfőt.

A 41 éves gyanúsítottnál, Jamagami Tecujánál lefoglaltak egy házi készítésű fegyvert. A rendőrség úgy tájékoztatott, hogy a gyanúsított egy narai japán állampolgár, aki a haditengerészetnél eltöltött hároméves szolgálat után 2005-ben szerelt le.

Már első kihallgatásán beismerte tettét. Mint elmondta, nem Abe politikai nézeteivel volt problémája, hanem egy bizonyos szervezetre haragudott, és azt gondolta, a volt kormányfő tagja ennek a szervezetnek.

A rendőség hozzátette:

egyelőre nem tudják, létezik-e az a bizonyos szervezet.

Később átkutatták a férfi lakását, és további házi készítésű fegyvereket, valamint lehetséges pokolgép-alkatrészeket találtak.

A rendőrség még vizsgálja, hogy a merénylőnek voltak-e társai, és hogy mások is célpontok lehetnek-e.

Nara, 2022. július 8.
Elfogják a fegyverét tartó feltételezett tettest, Jamagami Tecuját, miután lelőtte a választási kampánybeszédet tartó Abe Sindzó volt japán miniszterelnököt a Japán középső részén fekvő Narában 2022. július 8-án. Abe belehalt sérüléseibe.
MTI/AP/Kyodo News/Nara Shimbun
Elfogják a fegyverét tartó feltételezett tettest, Jamagami Tecuját, miután lelőtte a választási kampánybeszédet tartó Abe Sindzó volt japán miniszterelnököt a Japán középső részén fekvő Narában 2022. július 8-án. Abe belehalt sérüléseibe. MTI/AP/Kyodo News/Nara Shimbun

A férfi egy pénteki narai rendezvényen lőtte le Abe Sindzót, a volt kormányfő a kórházban halt meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×