INFORÁDIÓ 
2021. január 24. vasárnap
Timót

állat

2021.01.17. 07:01

Új otthonával ismerkedik Banu, a perzsa hölgy – videó

A Fővárosi Állat- és Növénykertbe nemrégiben érkezett a nőstény perzsa leopárd. Mivel az állatkert a koronavírus-világjárvány miatt jelenleg zárva tart, a városligeti intézmény kisfilmen mutatta be az új lakót a közönségnek. A fiatal nőstényt egy 2018-ban Budapestre érkezett hímmel szeretnék összepárosítani. A Budapesti Állatkertben 2003 óta foglalkoznak a veszélyeztetett perzsa leopárdokkal, és az elmúlt években hét kölyök sikeresen fel is cseperedett.
2020.10.15. 20:42

Orangutánkölyök született az Állatkertben

Az augusztus elején született Móric után újabb szumátrai orangutánbébi jött világra a Budapesti Állat- és Növénykertben. Az állat a látogatók bevonásával azután kaphat majd nevet, ha a neméről kétséget kizáróan megbizonyosodtak - közölte az állatkert.
2020.10.08. 13:36

Nagy fordulatot jelentettek be a Biodóm ügyében

A korábbi költségbecslésekhez képest körülbelül 10 milliárd forinttal kevesebb pénzből befejezhető a Biodóm-beruházás, de még így is plusz forrásokra lesz szükség - mondta el Karácsony Gergely főpolgármester.
2020.08.29. 12:32

Evita rekordja a budapesti állatkertben

Korrekordot döntött Evita, a budapesti állatkertben élő mhorr-gazella. A 19 éves és négy hónapos nőstény immár minden idők leghosszabb ideje élő példánya a vadonban már kihalt patások között.
2020.06.22. 15:21

Megvan Szlovákia ismerős ellenfele a koronavírus mellé

Részleges erdőjárási tilalmat rendeltek el több kelet- és közép-szlovákiai járásban az afrikai sertéspestis újbóli felbukkanása miatt. A kór terjedésének megelőzésére óvintézkedéseket jelentett be a szlovák földművelésügyi minisztérium. A tárca felszólította a vadászokat, hogy intenzívebben vadásszanak a vaddisznókra. A helyzet főleg a Magyarországgal határos területeken súlyos, hiszen ott 1500 fertőzött állatot találtak.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018