INFORÁDIÓ 
2020. június 2. kedd
Anita, Kármen

állat

2020.05.24. 06:00

Az emberiség úgy él, mintha 1,7 Föld állna a rendelkezésére

A Magyar Természet Napja mellett május 22-én ünnepelte a világ a biológiai sokféleség, vagyis a biodiverzitás nemzetközi napját, amely arra is figyelmeztet, hogy most zajlik a Föld hatodik kipusztulási hulláma. Az Európai Bizottság közben kiadta a Biodiverzitás Stratégiát, valamint a Termőföldtől az Asztalig Stratégiát is, amely irányokat mutatna a károk mérséklésére, ám – részben a mezőgazdaságba való beavatkozása miatt – máris heves vitákat váltott ki a természetvédők, a gazdák és a politikusok között.
2020.05.08. 09:38

Nagy könnyítés a Nébih részéről az állattartóknak

A veszélyhelyzetre való tekintettel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei folyamatos támogató ellenőrzéseket tartanak az állatgyógyászati készítmények kiskereskedőinél. A vizsgálatok elsődleges célja a szektor koronavírus-járvány okozta nehézségeinek feltérképezése, majd azokra a hatósági támogatási lehetőségek kidolgozása.
2020.04.01. 07:15

Önállósodnak a miskolci kenguruk

Ugyan a Miskolci Állatkert is zárva tart jelenleg, a cukiságfaktort nem akarták kihagyni. A tavaly ősszel született két kengurukölyök néha már kimerészkedik anyja erszényéből.
2020.01.18. 13:30

Ők az ausztráliai bozóttüzek nagy nyertesei

Már egy milliárd állat pusztult el az ausztráliai erdő- és bozóttüzekben. Az életben maradt jószágokat egyes helyeken már etetik is, a koalák pedig vízért kuncsorognak az embereknél. Gálhidy László, a WWF Magyarország erdővédelmi projektfelelőse az InfoRádióban arról beszélt, mi maradhat a tűz után.
2020.01.03. 15:00

Kétharmad magyarországnyi terület pusztul el éppen Ausztráliában

Szeptember óta tombolnak bozóttüzek, a Sydney-i Egyetem kutatói szerint mostanáig közel 480 millió állat pusztult el, köztük 8 ezer koala. Számos állatot állatkerti dolgozók fogadtak be a saját otthonukba, hogy megmeneküljenek a biztos pusztulástól.
2019.08.06. 13:35

Kevesebb a disznó, több a tyúk

"Népszámlálást" tartott a Központi Statisztikai Hivatal, az élelmezés szempontjából legfontosabb állatokkal kapcsolatos számok már meg is vannak.
2019.06.21. 21:53

Szigorodnak az állatszállítás feltételei

Szigorodnak az állatszállítás feltételei az extrém hőség miatt – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal állatvédelmi osztályvezetője az InfoRádiónak.
2019.06.15. 10:42

Hőség: csak így bírhatják ki a háziállatok

Naponta többször kell friss vizet biztosítani és árnyas helyen kell tartani a kutyákat a nagy melegben, a sétáltatást pedig reggelre vagy estére időzítsék a gazdák. Szakmai segítség Seres Zoltántól, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetőjétől.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018