eur:
387.96
usd:
369.94
bux:
55830.75
2023. október 3. kedd Helga
Selective focus shooting on hand of Businessman giving pen to Partnership to sign contract agreement in document
Nyitókép: Getty Images/ wera Rodsawang

Csúnya lakásátverés történt, ebbe a hibába nem szabad beleesni

A házaspárként együtt élő vádlottak évekkel ezelőtt a bizalmába férkőztek a Siófokon egyedül élő, idős, francia állampolgárságú sértettnek, aki megszerette őket - így már könnyebb volt véghez vinni a csalást és még foglyul is ejtették a nőt egy kalyibában.

A Somogy Vármegyei Főügyészség Közjogi Szakága keresetet nyújtott be a Kaposvári Törvényszékhez azért, hogy a bűncselekmény áldozatául esett idős, francia asszony lakásának törvénysértően megszerzett tulajdonjoga visszakerüljön az eredeti tulajdonosához - írta összefoglalójában az ügyészség.

A polgári per előzménye a Siófoki Járási Ügyészség büntetőügye volt. Ez azért indult, mert a házaspárként együtt élő vádlottak évekkel ezelőtt a bizalmába férkőztek a Siófokon egyedül élő, idős, francia állampolgárságú sértettnek, aki idővel elkezdett érzelmileg kötődni a vádlottakhoz, őket a családjának tekintette.

A vádlottak ezt kihasználva előbb beköltöztek az asszony lakásába, majd rávették arra, hogy haszonélvezeti jogának fenntartása mellett az ingatlant ajándékozza oda a vádlottak kiskorú gyermekének,

a polgári per egyik alperesének.

Miután a kiskorú alperes tulajdonjogát az ingatlan-nyilvántartásba bejegyezték, néhány hónappal később a vádlottak az idős asszony haszonélvezeti jogának törlését is elérték.

A polgári perben elsőfokon eljáró Kaposvári Törvényszék 2023 májusában hirdetett - nem jogerősen - ítéletet, melyben a Somogy Vármegyei Főügyészség Közjogi Szakága kereseti kérelmének teljes egészében helyt adott, és elrendelte a vádlottak gyermeke javára bejegyzett tulajdonjog törlését, illetőleg az ajándékozási szerződést megelőző állapot helyreállításaként az idős asszony tulajdonjogának visszajegyzését.

A polgári perrel párhuzamosan a Kaposvári Törvényszék előtt másodfokon van folyamatban az a büntetőügy, mely a Siófoki Járási Ügyészség vádemelése folytán indult sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt a házaspár tagjaival szemben. A vádirat lényege szerint ugyanis a vádlottak a perbeli lakás tulajdonjogának megszerzése után rávették az idős asszonyt arra is, hogy azt a felújítás miatt hagyja el, majd előbb egy Siófok környéki ingatlanba költöztették, később pedig

egy szőlőhegyen lévő zártkerti ingatlanra szállították, ahol egy 6 m2-es, korábban disznóólként, illetve szerszámos kamraként használt bódéba zárták, amely kívülről rácsokkal volt felszerelve.

A Siófoki Járásbíróság a bűnügyben 2022 decemberében hozott - nem jogerősen – ítéletet, melyben a vádlottakkal szemben egyaránt 2 év 6 hónap börtönbüntetést és 3 év közügyektől eltiltást szabott ki.

Az alábbi fényképet a készítette az idős asszony fogvatartásának helyéről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.03. kedd, 18:00
Resperger István
ezredes, a MATE Szent István Biztonságpolitikai Központ vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×