INFORÁDIÓ
2022. augusztus 17. szerda
Jácint

buda-cash

fővárosi ítélőtábla

börtönbüntetés

A Buda-Cash Brókerház volt vezetői az ítéletet hallgatják a Fővárosi Ítélőtáblán 2020. január 23-án. A másodfokú, jogerős ítélet enyhítette, illetve változatlanul hagyta a Buda-Cash egyes volt vezetőinek elsőfokú ítéletét. A Magyar Nemzeti Bank több évtizedes visszaélés-sorozatot gyanítva 2015. február 24-én azonnali hatállyal felfüggesztette a brókerház működési engedélyét.

Enyhítette a Fővárosi Ítélőtábla a vádlottak büntetését a Buda-Cash-ügyben

Infostart / MTI

Enyhítette a harmad-, negyed- és ötödrendű vádlottak büntetését a Buda-Cash Brókerház Zrt. ügyében másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla, az első- és a másodrendű vádlottak első fokon megállapított büntetését pedig helyben hagyta.

A csütörtökön kihirdetett döntés a harmadrendű vádlottat 6 év, a negyedrendű vádlottat 5 év, az ötödrendű vádlottat 4 év szabadságvesztésre ítélte. A vagyonelkobzást a másodfokú ítélet szerint mellőzik.

Az első fokon ítélkező Fővárosi Törvényszék 2018 októberében az öt vádlottat vagyonelkobzással, közügyektől eltiltással, valamint 7 év 6 hónap börtönbüntetéssel sújtotta.

Bűnszervezet létrehozását sem akkor, sem másodfokon nem állapították meg a bíróságok.

Nyitókép: A Buda-Cash Brókerház volt vezetői az ítéletet hallgatják a Fővárosi Ítélőtáblán 2020. január 23-án. MTI/Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018