eur:
394.56
usd:
370.4
bux:
65493.21
2024. április 19. péntek Emma

Üzemanyagokkal csal egy bűnbanda

Csalók élnek vissza üzemanyag-forgalmazó cégek nevével, a bűnbanda alkalmanként akár több millió forintos kárt is okozhat - közölte honlapján a Magyar Ásványolaj Szövetség pénteken.

A szervezet tájékoztatása szerint a csalók üzemanyag-vállalat nevében keresnek meg olyan cégeket, amelyek feltételezésük szerint az adott forgalmazóval nagykereskedelmi kapcsolatban állnak és szerződött árnál olcsóbban kínálnak nekik benzint vagy gázolajat. A kedvezmény lehetőségét azonnali - az áru megérkezése előtti - fizetéshez kötik és hamis adatokat adnak meg az átutalás teljesítéséhez.

Fölhívták a figyelmet, hogy a hamis megkeresések nem a szerződéses üzemanyag forgalmazó e-mail címéről érkeznek, az átutalásra nagyon rövid időt adnak, az elektronikus számlán nincs időbélyeg vagy azonosító, a megküldött számlán a korábbiakhoz képest eltérő bankszámlaszám található.

Szabályos megkeresésnél az üzemanyag-forgalmazó mindig a szerződött áron kínálja az árut, az árajánlat és a számla is az üzemanyag cég e-mail címéről érkezik, a szerződött vállalat az áru megérkezése előtt sosem küld számlát (csak előlegbekérőt), a számlán pedig mindig szerepel a partner azonosításához szükséges vevőkód - hangsúlyozták.

A csalók ellen feljelentést tettek, a bűncselekmény elkövetői letöltendő börtönbüntetést kaphatnak - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×