Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Vádat emeltek egy zárkatársát megölő fogvatartott ellen

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozta a Fővárosi Főügyészség egy középkorú fogvatartott ellen, aki 2012 végén elhúzódó bántalmazással ölte meg zárkatársát - közölte a fővárosi főügyész pénteken az MTI-vel.

Ibolya Tibor közleményében az áll: a vádirat szerint a 48 éves vádlott már egy ideje a Budapesti Fegyház és Börtönben töltötte jogerős büntetéseit, amikor 2012 őszén a sértettel, valamint egy harmadik rabtársukkal közös zárkába helyezték. A vádlott agresszíven kezdett viselkedni a nála idősebb és gyengébb fizikumú zárkatársával szemben.

A vádlott már legalább egy hete napi rendszerességgel bántalmazta, ütlegelte, rugdosta a sértettet, aki december 7-ére magatehetetlen állapotba került. A középkorú férfi tovább bántalmazta a sértettet, ennek zajára lett figyelmes egy zárka előtt elhaladó fogvatartott, aki értesítette a körletfelügyelőket. Az orvosi ellátás ellenére a sértett az elszenvedett belső sérülések következtében rövid időn belül életét vesztette.

A főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben. Az erőszakos többszörös visszaesőnek minősülő vádlott ellen emberölés minősített bűntette miatt életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozták.