Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szigethalmi késelés: előzetesben az egyik támadó

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Előzetes letartóztatásba helyezte a Budakörnyéki Járásbíróság csütörtök délben azt a fiatalt, aki a gyanú szerint január elsején hajnalban egy szigethalmi szórakozóhelyen kitört tömegverekedésben megkéselt egy férfit - közölte a bíróság szóvivője az MTI-vel.

J. János helyi lakost emberölés kísérletének gyanúja miatt kedden vette őrizetbe a rendőrség, majd javaslatot tett előzetes letartóztatására, ezzel a megyei főügyészség is egyetértett.

A 17 éves gyanúsítottnak a döntés értelmében az egyelőre 30 napos előzetes idejére javító intézetbe kell vonulnia, ez ellen az ügyészség fellebbezett - mondta Kende Katalin.

A további támadót vagy támadókat még keresik.

Jobban van a bokszoló


A Szigethalmon megszúrt sportoló a nyolc késszúrás ellenére, amelyből négy a szíve tájékán érte, jól van - közölte az MTK ökölvívó-szakosztálya a honlapján.

A szakosztály elnöksége szerdán a kórházban látogatta meg a kedd hajnalban megkéselt sportolót. Mint írták, "remélni lehet, hogy holnap kiveszik belőle a csöveket is, és ha nem lép fel komplikáció, akkor hétvégére már haza is mehet".

A közlemény szerint az ökölvívó a történetre kihagyásokkal emlékszik csak. Szilveszter este baráti társaságukban az étterem felső részében búcsúztatták az elmúlt esztendőt. Az étterem alsó részét egy mintegy 30 tagú társaság vette ki.

Hajnalban három fiatal, két fiú és egy lány lementek az alsó részben található mosdóba. A lent szórakozókat zavarta, hogy nem tudnak bemenni tőlük a kis helyiségbe. Előbb az ajtót verték, mire a fiatalok kiszóltak, pillanat, mindjárt végeznek. De ekkor rájuk rúgták az ajtót, és a hozzájuk legközelebb álló Sávoly Gergőt minden figyelmeztetés vagy előzetes szóváltás nélkül többször megszúrták - olvasható a honlapon.

A sportoló úgy emlékszik, hogy ekkor érte több szúrás a birkózó barátjukat is. Ki tudtak menekülni a mosdóból, de kint is folytatódott a verekedés. A zajra akkor már többen odaérkeztek az étterem felső részéről, a szakosztály szerint így hiába akarta az elkövető a már több sebből vérző ökölvívót újra megszúrni, erre nem maradt lehetősége.

A közlemény azt is rögzíti, hogy már biztos: a másik sérült, az MTK birkózója soha többet nem sportolhat versenyszerűen. "Egy nagy tehetséget veszített ezzel el a magyar élsport" - írták.

A szakosztály közleménye szerint az ökölvívó már arra készül, hogy márciusban versenyen indul. A szakosztály reményét fejezte ki, hogy ha még márciusban nem is, de hamarosan újra ringbe léphet a sportoló, és idén újra magyar bajnok lesz, ahogy lett 2011-ben is.