Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Lebukott a hajdúhadházi drogtermesztő

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Száznegyvenkét kendernövényt foglalt le a rendőrség egy Hajdú-Bihar megyei házban. Tóth Ferenc, a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője az InfoRádiónak elmondta: a rendőröket is meglepte, hogy az elkövető mennyire profi módon termesztette a cannabist.

Profi körülmények között termesztett kendert az a férfi, akit április elsején fogtak el a Hajdú-Bihar megyei rendőrök. A főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője az InfoRádiónak elmondta: a hajdúhadházi rendőrökhöz érkezett bejelentés arról, hogy a város mellett fekvő Bocskaikerten valaki kábítószer előállításával foglalkozik, ennek alapján indult meg a nyomozás.

A rendőrök ellenőrizték, ki az ingatlan tulajdonosa, megfigyelték a területet, majd a múlt csütörtökön a helyszínen elfogták a férfit, és helyszíni szemlét, illetve házkutatást tartottak. Ennek során 142 tő kendernövényt foglaltak le - tette hozzá Tóth Ferenc.

Az őrizetbe vett, debreceni férfi - akinek már kezdeményezték az előzetes letartóztatásba helyezését - büntetett előéletű, korábban csalás, embercsempészet, okirat-hamisítás és hatóság félrevezetése miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Tóth Ferenc elmondta: az átkutatott házban komoly technikai felszerelésre bukkantak a rendőrök, a növényeket szinte laboratóriumi körülmények között nevelték, amit jól mutat, hogy a tulajdonos villanszámlája jelenleg 5 millió forintra rúg.

Mivel az épületben szüretre váró egyedeket is találtak, nyilvánvalóvá vált, hogy a férfi nem most kezdte a kendertermesztést - fűzte hozzá az osztályvezető.

Hanganyag: Litauszky Balázs