eur:
392.38
usd:
365.69
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

A gyilkossággal gyanúsított rendőr letartóztatását kezdeményezte az ügyészség

Kezdeményezte az emberöléssel gyanúsított rendőr és három társa előzetes letartóztatását az ügyészség - tudatta Skoda Gabriella szóvivő szombaton.

A csütörtök reggel a fővárosi XVIII. kerületi Csontváry Kosztka Tivadar utcában elkövetett gyilkossággal összefüggésben négy embert gyanúsított meg a Budapesti Nyomozó Ügyészség előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberöléssel - tartalmazza a Főváros Főügyészség közleménye.

Az egyik gyanúsított a bűncselekmény elkövetésekor a BRFK X. kerületi kapitányságának állományába tartozó hivatásos rendőr volt. A kihallgatás során három gyanúsított vallomást tett, és a gyanúsítás ellen nem élt panasszal - közölte a szóvivő.

A nyomozó ügyészség kezdeményezi az őrizetben lévő négy gyanúsított előzetes letartóztatását.

Az eddig nyilvánosságra került információk szerint csütörtökön a XVIII. kerületben egy arab származású férfit öltek meg, akinél sok pénz volt. A férfira két bukósisakot viselő ember támadt rá, egyikőjük egy lövést adott le a dulakodás közben. Az áldozat a helyszínen belehalt sérüléseibe, a támadók robogóval távoztak a tetthelyről.

Az emberölés egyik gyanúsítottja egy 25 éves rendőrtörzsőrmester, aki a X. kerületi rendőrkapitányság bűnügyi osztályának állományában teljesített szolgálatot a készenléti akció alosztály nyomozójaként. A meggyanúsított rendőr szolgálati viszonyát a budapesti rendőrfőkapitány azonnali hatállyal megszüntette.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×