eur:
392.23
usd:
365.31
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Clinton kitálal: a részeg Jelcin alsónadrágban akart pizzériába menni

Borisz Jelcin korábbi orosz elnök annyira berúgott amerikai látogatása során, hogy alsónadrágban próbált taxit fogni - derül ki egy hamarosan megjelenő könyvből.

Kényes titkokat is felfed Taylor Branch Pulitzer-emlékdíjas történész pár héten belül megjelenő könyve, amelyben Bill Clinton elnökkel készült, eddig nem publikált interjúkat tesz közzé. A szerző 1993 és 2001 között összesen 70 interjút rögzített az amerikai elnökkel, aki egyébként a 70-es években lakótársa volt. Clinton ilyen módon akarta megörökíteni elnökként töltött időszakát.

A könyvből kiderül, hogy 1995-ös amerikai látogatása során Borisz Jelcin részegen akart pizzát enni, és alsónadrágban próbált leinteni egy taxit a Fehér Ház előtt. Következő nap illetéktelen behatolónak nézték az orosz elnököt, aki szintén ittas állapotban járkált a Fehér Ház vendégháza körül. Az elnököt végül az orosz és az amerikai titkosügynökök kísérték szállására.

Bill Clinton szerint orosz kollégája éjszakai kalandjai kis híján nemzetközi incidenshez vezettek.

A 707 oldalas könyvben Clinton őszintén vall Monica Lewinskyval folytatott viszonyáról is, amely 1998-ban óriási botrányt kavart, és majdnem az elnökségébe került.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×