eur:
392.76
usd:
366.1
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Újabb világsztár távozott

Szakmájában valódi világsztárnak számított Bill Belew, aki a hatvanas évek közepétől tervezte Elvis Presley fellépőruháit. A 76 éves korában a kaliforniai Palm Springs-ben elhunyt divattervező kliensei között olyan csillagok voltak, mint Ella Fitzgerald vagy Michael Jackson.

Hetvenhat éves korában, a kaliforniai Palm Springsben elhunyt Bill Belew neves divattervező. A férfi leghíresebb ügyfele Elvis Presley volt, aki élete utolsó tíz évében szinte kizárólag a Bill Belew tervezte ruhákban lépett fel.

A divattervező közel 50 éves pályafutása során számos filmben, tv-produkcióban, valamint prózai és zenés színpadon öltöztette a sztárokat Ella Fitzgeraldtól Michael Jacksonon át Gloria Estefanig, de a legnagyobb sikert Elvis öltöztetésével aratta.

Divattörténészek szerint a rock and roll-sztárok öltöztetésében fordulópontot jelentett Bill Belew és Elvis Presley 1968-ban kezdődött együttműködése: akkor született meg az a fekete bőrszerelés, amelyet Elvis az 1968 karácsonyán bemutatott egy órás "visszatérő" show-jában viselt.

Az óriási siker azonnal divatot is szült, minden rajongó szeretett volna maga is fekete bőrben pompázni. Innentől kezdve Elvis teljesen rábízta magát Bill Belew-ra, aki az 1970-es években kitalálta számára a fehér, magas nyakú, felékszerezett fellépő ruhákat, miközben a szabásokkal erősen hangsúlyozta Presley férfiasságát.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×