Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Két órán belül elfogták a bakonyszombathelyi késes bankrablót

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Komárom-Esztergom megyei rendőrkapitányság nyomozói két órán belül elfogták azt a rablót, aki hétfőn késsel egymillió forintnál többet rabolt el a bakonyszombathelyi takarékszövetkezetből - jelentette be keddi sajtótájékoztatóján a megyei rendőr-főkapitány.

Az elkövető P. Zsolt, 22 éves, kerékteleki lakos, aki korábban egy pénzintézetet rabolt ki fahasábbal felfegyverkezve, majd egy ékszerboltot. A rablásokért kapott büntetésből feltételesen december elején szabadult - mondta el Gorgosilits Fábián rendőr ezredes, hozzátéve, hogy a rabolt pénz 40.000 forint híján megkerült.

Az elkövető a bankfiókba lépve maszkot húzott az arca elé, majd késsel fenyegetőzve a pénz átadására kényszerítette a három alkalmazottat, akiket később bezárt egy szobába. A hölgyek a távozása után kimásztak az ablakon, és értesítették a rendőrséget.

Mivel az elkövető nem autóval távozott a tetthelyről, a nyomozók a kutatást a szomszédos falvakban is folytatták, és Keréktelekiben jutottak olyan információkhoz, melyek a tettes elfogásához vezettek.

A rabló azt sem tudta megmondani, mennyi pénzt vitt el, mert hatszázezer forintnál megunta a számolást - mondta el a részletekről Szabóné Mezei Ilona alezredes, a bűnügyi osztály vezetője.

A főkapitány hozzátette, az elkövetőt várhatóan csütörtökön bíróság elé állítják, visszaesőként maga a rabló is nyolc éves büntetésre számít.