eur:
392.72
usd:
366.34
bux:
66717.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Forrás: Orbán Viktor, Facebook

Államtitkárcseréről döntött Orbán Viktor

A belügyminiszter javasolta a változtatást.

Orbán Viktor miniszterelnök Pintér Sándor javaslatára Szőke Irmát, a Belügyminisztérium helyettes államtitkárát február 29-i hatállyal felmenti tisztségéből – derül ki a legfrissebb Magyar Közlönyből.

Szőke Irma a tárca gazdasági helyettes államtitkári feladatait látta el, ahol több évtizedes múltja van: 1991-től dolgozott a Belügyminisztériumnál, ahol volt ügyintéző, osztályvezető és főosztályvezető is.

A kormányfő – szintén a belügyminiszter javaslatára – március 1-jei hatállyal kinevezte a helyettes államtitkári pozícióra Molnár Karolinát.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×