eur:
392.72
usd:
366.38
bux:
66745.44
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Facebook/Szentkirályi Alexandra

Fontos döntést kér a kormány az Országgyűléstől

A legújabb javaslat szerint novemberig hosszabbítaná meg a kormány a 2022 májusa óta érvényben lévő háborús veszélyhelyzetet.

A kormany.hu-ra került fel az igazságügyi minisztérium törvényjavaslat-tervezete, amely alapján a parlament felhatalmazhatná a kormányt a háborús veszélyhelyzet 180 napos meghosszabbítására, vagyis november 19-ig.

“Annak biztosítása végett, hogy az ország mielőbb maga mögött hagyja a háború káros következményeit, a kormány a veszélyhelyzet további 180 nappal történő meghosszabbítására tesz javaslatot” – ezzel indokolja a kormány a különleges jogrend, a háborús veszélyhelyzet újabb fél éves meghosszabbítását.

A kormány javaslatára az Országgyűlés kétharmados többsége dönt majd a hosszabbításról a jövő hét hétfőn kezdődő tavaszi ülésszakban. A tavaly novemberben megszavazott szintén 180 napos módosítás majd május 23-án jár le, onnantól tolnák ki a veszélyhelyzetet egészen november 19-ig.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×